Macon şi Simcor, viitor holding

Macon şi Simcor, viitor holding
ORADEA - Investitorii de la Enterprise Investor, care au preluat Simcor Oradea, au prezentat joi, 7 august 2008, la Hotel Imperio din Oradea, premisele achiziţiei şi intenţiile de viitor asupra Simcor.

Pentru achiziţia Simcor, Enterprise a majorat capitalul social al Macon Deva – companie preluată în 2006 – pentru a finanţa achiziţionarea unui pachet majoritar în Simcor Grup, unul dintre cei mai importanţi producători de materiale de construcţii din Transilvania. Tranzacţia de 53 de milioane de euro a fost finanţată cu o majorare de capital de 26 de milioane de euro pentru Macon, cu fonduri proprii şi cu un împrumut bancar. „Acum doi ani când am investit în Macon am anunţat că vrem să creem cel mai tare lider de piaţă. Nu toată lumea ne-a luat în serios. Achiziţia de acum ne face cel mai mare jucător din piaţa materialelor de construcţii”, a declarat Cristian Nacu, partener al Enterprise Investor

Holding

„Această achiziţie va asigura o poziţie de lider a Macon pe piaţa materialelor de construcţii din România”, a precizat şi Marius Marin, directorul general Macon Deva. Capacitatea cumulată de producţie de BCA va atinge 800.000 metri cubi, iar vânzările consolidate vor depăşi 70 de milioane de euro la sfârşitul anului. Noua entitate va continua să producă şi să vândă ambele mărci recunoscute şi va fi condusă de către manageri Macon şi Simcor, sub conducerea directorului general Macon – Marius Marin. Numărul total de angajaţi ai noii entităţi va depăşi 1.300 de persoane.

Cristian Nacu susţine că Simcor va urma exemplul Macon şi va fi supus unor reforme riguroase pentru a se integra cele două branduri în vederea creerii a celui mai puternic jucător de pe piaţa românească a materialelor de construcţii.

„Integrarea celor două companii într-un holding, un proces de 18 luni, va consolida poziţia Macon pe piaţa materialelor de zidărie, a prefabrictelor din beton şi a varului”, a subliniat Marius Marin.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !