MAE a rămas fără purtător de cuvânt

Reactualizat la:
MAE a rămas fără purtător de cuvânt
BUCUREŞTI – Corina Vinţan renunţă la funcţia de purtător de cuvânt al MAE. Vinţan a declarat că i-a transmis încă de săptămâna trecută ministrului Adrian Cioroianu că renunţă la funcţia sa, dar că intenţionează să rămână să lucreze în Departamentul de Comunicare al MAE.

„I-am spus încă de săptămâna trecută ministrului Adrian Cioroianu să îşi găsească un purtător de cuvânt care să corespundă viziunii şi strategiei lui de comunicare”, a spus Vinţan, adăugând că nu s-a simţit vizată de declaraţia de miercuri a şefului diplomaţiei române care a afirmat că trebuie îmbunătăţită activitatea Departamentului Comunicare, iar nimeni din minister nu este de neînlocuit.

„Eu am continuat să lucrez la aceleaşi standarde profesionale şi după înlocuirea ministrului Mihai-Răzvan Ungureanu”, a menţionat Vinţan. Ea a precizat că ministrul Adrian Cioroianu nu i-a dat un răspuns cu privire la solicitarea ei, urmând să ia o decizie în acest sens în cursul acestei săptămâni. Totodată, Corina Vinţan a precizat că doreşte să renunţe şi la atribuţiile de director general pentru comunicare, care de asemenea erau incluse în contractul său temporar încheiat cu MAE.

Pe de altă parte, Vinţan a subliniat că doreşte să rămână să lucreze în Departamentul Comunicare al MAE, în condiţiile în care a susţinut la sfârşitul lunii martie proba scrisă a examenului de admitere în corpul diplomatic şi consular al României, probă pe care a promovat-o, urmând să susţină în zilele următoare şi proba de interviu oral.

Presa centrală a comentat, săptămâna trecută, pe marginea prestaţiei purtătorului de cuvânt al MAE cu ocazia publicării unor articole speculative potrivit cărora, din cauza instabilităţii politice interne din România, ministrului Cioroianu i-ar fi fost refuzată o întrevedere bilaterală de către secretarul de stat al SUA, Condoleezza Rice, NATO ar fi amânat anunţul privind găzduirea de către ţara noastră a summit-ului Alianţei din 2008, iar preşedintele George W. Bush nu a inclus Bucureştiul pe lista de destinaţii ale turneului său în unele ţări ale Europei de Est programat pentru începutul lunii iunie.

Corina Vinţan a fost numită director pentru comunicare la începutul anului 2005 şi apoi purtător de cuvânt în MAE, în toamna lui 2006, de către fostul ministru Mihai-Răzvan Ungureanu. Ea are o experienţă de 17 ani în domeniul comunicării, fiind, anterior venirii la MAE, jurnalist la cotidianul „Evenimentul Zilei” şi angajat al Agenţiei Saatchi&Saatchi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase