MAE: testaţi masa tirurilor la vamă

1Comentariu
MAE: testaţi masa tirurilor la vamă
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează transportatorii şi şoferii să solicite controlul greutăţii şi gabaritului tirurilor la intrarea în Ungaria în vederea obţinerii, după caz, a autorizaţiilor necesare. Aceasta după ce autorităţile ungare au anunţat intensificarea controalelor la graniţă şi asprirea amenzilor.

 De la 1 septembrie, amenda pentru depăşirea fără autorizaţie a masei totale admisibile (masa vehiculului fără încărcătură plus masa mărfii transportate) transportatorii vor fi amendaţi cu 300.000 de forinţi (1.300 de euro). Iar pentru vehiculelor cu gabarit depăşit care nu au autorizaţie specială amenda este de 200.000 de forinţi (875 de euro).

Reamintim că mai mulţi şoferi de tiruri i-au cerut ministrului secretar de stat Barna Tanczos, venit la Oradea, să trateze cu guvernul maghiar problema amenzilor consistente pe care le aplică autorităţile de graniţă. Atunci, secratrul de stat a răspuns că problema e în atenţia Ministerului Trasportului şi pe agenda comună a întâlnirilor între guvernele ambelor ţări.

Totodată, în vama Nădlac au avut loc mai multe proteste privind „şpaga” pe care ar solicita-o unii lucrători vamali pentru a nu aplica amenzi. Detalii puteţi revedea în articolele de mai jos:

Tirist bătut crunt de vameşii din Nagylak (22 februarie 2008)


„Arşi” de vameşii unguri (26 noiembrie 2007)

 

Parcare ieftinită

O parcare pentru tiruri a fost amenajată în zona Borşului, lângă Vama Oradea, iar o alta între strada Ogorului şi Metro. Taxa a fost redusă de la 40 la 10 lei pe zi

Consiliul Local Oradea a aprobat recent un tarif unic de trafic greu, de 500 lei lunar, plătibil la benzinăriile Lukoil şi Rompetrol  aflate la intrarea în Oradea, şi nu la Primărie.

Poliţia va verifica dacă şoferii de tir au chitanţe pentru parcare şi taxa de trafic.

 

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor