Maghiar, pomenit si la deschidere

De Cristian Horgoș
Senatul Universităţii din Oradea (UO) l-a pomenit, sâmbătă, în Capela Facultăţii de Teologie Ortodoxă, pe cel pe care-l consideră „ctitorul universităţii orădene de după 1989” – prof.univ.dr.ing. Teodor Maghiar.

„În capelă, un cerc restrâns, a adus un elogiu pentru cel care a ctitorit şi a plătit ca pilda ctitoririi să rămână”, a transmis prof.univ.dr. Lia Pop, comunicator al Senatului UO. După slujbă, amintirea rectorului a fost din nou evocată în plenul Senatului, „în expresii de cuviinţă la un astfel de moment”, rostite, între alţii, şi de fostul rector Cornel Antal.

„În doar câţiva ani, el a făcut pentru binele public ceea ce alţii nu ar fi izbutit, în mai multe vieţi. Să ne plecăm frunţile ca urmaşi şi moştenitori … De undeva de sus el ne va privi cu dragoste şi, poate, şi cu umbra reproşului pe care, din păcate, îl merităm” a concluzionat preşedintele Senatului, Sorin Curilă. Universitarul Curilă a repetat acelaşi mesaj şi ieri, la deschiderea noului an universitar, fără să clarifice motivele reproşului.

„E un moment de reflecţie, evaluare şi proiecţie. Trebuie să reflectăm asupra faptelor înaintaşilor şi să evaluăm rolul Universităţii aflată în deplină consolidare, pe care am primit-o moştenire. Trebuie să amintesc aici de numele rectorului Teodor Maghiar, care nu se va şterge niciodată din memoria celor care şi-au desfăşurat activitatea mai bine de două decenii în Universitatea din Oradea”, a cuvântat Curilă în faţa studenţilor boboci.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !