Magia bradului de sărbători

Magia bradului de sărbători
REŞIŢA – Deşi am sărbătorit Crăciunul de nenumărate ori, de fiecare dată îl aşteptăm cu emoţie şi nerăbdare. Cum reuşeşte el în fiecare an să ne aducă aşa de multă bucurie şi să ne învioreze spiritul?

Emoţia cu care deschidem de fiecare dată cutiile cu globuri şi betele depozitate în cămară, mirosul sarmalelor şi al cozonacului este întreţinută de apariţia în căminul nostru de bradul de Crăciun. Tradiţia bradului de Crăciun a fost instaurată pentru prima dată în Germania cu aproape 1000 de ani în urmă când, Sf. Boniface, care a convertit germanii la creştinism, se spune că a trecut pe lângă un grup de păgâni care venerau un stejar.

De supărare acesta a tăiat stejarul şi, spre marea lui surprindere în locul stejarului s-a înălţat un brăduţ. Sf. Boniface a luat micul pom ca semn al credinţei în Dumnezeu. Dar, abia în secolul 16 creştinii practicanţi au început să decoreze brazii în perioada Crăciunului.

Combinaţie monocromă

Dacă vrei să dai un look nou pomului de iarnă, încearcă anul acesta o combinaţie monocromă, pe roşu sau auriu, sau pentru imaginea de gheaţă a basmelor lui Andersen, mergi pe argintiu şi albastru. Pe lângă clasicele globuri poţi folosi crenguţe, funde sau şiraguri de mărgele. Să ai un brad dedicat în întregime lui Moş Crăciun este o idee originală şi uşor de realizat. Poţi cumpăra figurine cu reni, îngeraşi şi moşi în miniatură.

Nu trebuie să încarci pomul cu prea multe ornamente. Cu cât este mai simplu, cu atât va fi mai frumos şi plin de farmec. Nu ai nevoie decât de câteva elemente cheie, caracteristice acestei sărbători.

Mianda Mladin0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase