Magia Craciunului i-a deschis lumea povestilor

Magia Craciunului i-a deschis lumea povestilor
Andrada va putea citi poveşti, ca orice copil. Cu sprijinul copiilor din 47 de şcoli şi grădiniţe.

Pentru Andrada, elevă în clasa a III-a B la Şcoala Dacia, Craciunul este magic, cu sprijinul colegilor ei. Andrada suferă de o deficienta vizuala severă, dar este înconjurată de dragostea celor care o cunosc sau care doar au aflat despre cazul ei. Marti, Andrada a primit în dar un aparat care preia imaginea printată, o digitalizează şi o proiectează. Acest lucru a fost posibil în urma realizării unui proiect educaţional umanitar desfăşurat în cadrul SNAC Bihor şi Asociaţia Bonga intitulat „Eu pot, poţi şi tu”.

O faptă bună

„Vreau şi eu să fac o faptă bună” a fost sloganul proiectului. În cadrul proiectului au fost confecţionate calendare care au avut inscripţionate desene ale copiilor de la centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Senzorială Oradea, realizate în urma unui concurs de desene „Eu şi prietenii mei”. Calendarele  au fost achiziţionate în şcoli şi în comunitate, de toţi cei care au dorit să facă o faptă bună, reuşind astfel  să se adune suma necesară pentru achiziţionarea aparatului de mărit litere pentru Andrada.

Şi pentru că Magia Crăciunului încă nu s-a risipit, directorul Şcolii Dacia, profesorul Florian Hava a anunţat că pentru Andrada ar fi achiziţionat şi un xerox A3 care să o ajute pe micuţă să-ţi multiplice cărţile, dar şi un reportofon. „Bucuria noastră este foarte mare fiindcă acest proiect s-a realizat foarte repede. Mulţumim elevilor şi părinţilor care s-au implicat în acest scop”, a spus Florian Hava. Echipa de implementare a proiectului a fost formată din: Rodica Lezeu, director la CSEIS Oradea, Doina Marcu, director la Liceul de Artă, Florian Hava, director la Şcoala Dacia şi psihologul şcolar Simina Morar.

V.B.