Magia Crăciunului în Sala Arcadia

De Alexandru Guiaș
Magia Crăciunului în Sala Arcadia
Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” din Oradea a organizat joi, 8 decembrie, cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional „Nașterea Domnului – Dar de Crăciun”.

Evenimentul a avut loc la Sala Arcadia a Teatrului Regina Maria, la el participând copii cu dizabilități din județ, din țară, dar și din străinătate.

„Prin activitățile derulate am dorit să arătăm lumii că și ei sunt harnici și pot să facă lucruri mărețe: să prezinte pe scenă piese de teatru, obiceiuri de Crăciun, dansuri, colinde, expoziții cu decorațiuni specificie Crăciunului, iar cei mai de departe au trimis DVD-uri pentru secțiunea destinată acestora. Pe lângă cei din Bihor, în acest an avem participanți numeroși și din țară (Călărași, Arad, Timiș, Suceava), dar și din străinătate (Grecia, Lituania, Polonia, Ungaria, Turcia). Ne mândrim că an de an festivalul nostru a ajuns ca de la o ediție la alta să fie tot mai frumos”, ne-a declarat Angela Marușca, director al CSEI „Orizont” din Oradea.

20161208_100628

Festivalul s-a adresat instituţiilor de învăţământ special și claselor din învăţământul de masă care au elevi integraţi. S-a derulat sub forma unui concurs cu temă religioasă, „Magia Crăciunului”, și a avut patru secţiuni: decorațiuni (pictură, colaj, obiecte decorative), muzică și dans (cântece, dans, instrumente muzicale), teatru (scenete, teatru de păpuși, confecționare decor, costume) și DVD.

Printre colaboratorii acestei ediții au fost: ISJ Bihor, Teatrul Regina Maria, Palatul Copiilor, Episcopia Ortodoxă a Oradei, Universitatea din Oradea, CJRAE Bihor, Liceul de Arte, DGASPC Bihor, CJ Bihor, Asociația Națională a Profesorilor Psihopedagogi „Orizont”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !