Magistraţii orădeni „judecă” reducerile salariale

2Comentarii
Magistraţii orădeni „judecă” reducerile salariale
În datele de 31 mai 2010, respectiv în 4 iunie 2010, Adunarea Generală a Judecătorilor (AGJ) din cadrul Judecătoriei Oradea, convocată legal, a luat în discuţie starea justiţiei prin prisma deciziilor clasei politice adoptate ulterior suspendarii protestului magistraţilor din toamna trecută.c

„S-a constat că revendicările magistraţilor din cursul anului trecut, când a fost declanşat cel mai important protest din istoria justiţiei române, nu au fost satisfăcute şi politicul ameninţă cu afectarea în continuare a statutului magistraţilor. În plus, prin măsurile intenţionate, de reducere a salariilor şi a pensiilor cetăţenilor, sunt afectate statul de drept şi însăşi democraţia şi aşa fragilă în România, invocarea art 53 din Constituţia ţării fiind inacceptabilă.”, transmite preşedintele AGJ din cadrul Judecatoriei Oradea, Cristi Dănileţ.

Drept urmare, judecatorii oradeni au formulat vineri o cerere către preşedintele ICCJ pentru a fi sesizată Curtea Constituţională cu privire la pachetul de acte normative propus de Guvern şi a fost mandat CSM pentru a reprezenta magistraţii în orice negocieri cu puterile politice în vederea conservării şi întăririi statutului magistraţilor. De asemenea, va fi adresată o solicitare Parlamentului de a nu fi adoptat pachetul de acte normative propus de Guvern.

„Totodată, s-a decis ca în situaţia înrăutăţirii stării actuale de lucruri, să se reia  protestul suspendat în toamna anului 2009, prin amânarea tuturor cauzelor aflate pe rol, la o dată ce va fi convenită de majoritatea instanţelor din ţară”, mai arată Cristi Dănileţ, care este şi vicepreşedinte al Judecătoriei Oradea.

Cristian Horgoş2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor