Magistraţii se pregătesc de UE

Magistraţii se pregătesc de UE
ORADEA/CLUJ – Doi procurori şi un judecător din Oradea au fost invitaţi recent la un seminar organizat la Cluj pe tema cooperării internaţionale în materie penală.

Magistraţii de carieră şi reprezentanţi ai Direcţiei de Drept Internaţional a Ministerului Justiţiei organizează reuniuni de lucru cu judecători şi procurori de la toate nivele de jurisdicţie, prezentându-le principalele instrumente juridice în domeniul cooperării judiciare internaţionale. Astfel, Ministerul Justiţiei continuă seria reuniunilor de lucru cu judecători şi procurori de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel, pe tema principalelor instrumente juridice comunitare în domeniul cooperării judiciare în materie penală.

Trei orădeni
Potrivit procurorului general, Valentin Mirişan, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradeaa fost reprezentat la seminar de procurorul Adina Dumitrescu, cea care se ocupă şi de relaţiile cu mass-media. De asemenea, la reuniune a participat şi un procuror de pe judiciar din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. „De la noi a plecat Demian Moca, de pe judiciar”, a declarat prim-procurorul Vasile Popa. Totodată, din partea instanţelor bihorene a plecat la Cluj un magistrat din cadrul Tribunalului Bihor.

În cadrul acestor sesiuni de lucru, reprezentanţi ai Direcţiei de Drept Internaţional şi Tratate a Ministerului Justiţiei, precum şi judecători şi procurori cu experienţă în domeniu, membri ai Reţelei Judiciare Române în materia penală, prezintă principalele instrumente juridice în domeniul cooperării judiciare internaţionale în materie penală, în contextul aderării României la Uniunea Europeană.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase