Mai bine la Bruxelles fruntaşi…

1Comentariu
Mai bine la Bruxelles fruntaşi…
Bruxelles – De mai bine de un an, euro-parlamentarii bihoreni îşi duc viaţa în Bruxelles. Încet, încet au fost nevoiţi să îşi găsească locul acolo, să se obişnuiască cu noul cămin şi cu mâncarea.

Deşi sunt invidiaţi că trăiesc într-un superb oraş european, ei susţin că nu au timp să se bucure de frumuseţile Bruxelles-ului. Eduard Hellvig stă în chirie, iar Alexandru Athanasiu la hotel, dar amândoi susţin că mâncarea în Bruxelles nu e ca cea de acasă.

 

La 15 minute de PE

Europarlamentarul conservator Eduard Hellvig nu s-a putut obişnui cu viaţa în hotel, astfel că după câteva luni s-a decis să-şi ia o chirie.

„Viaţa aici e destul e obositoare, iar seara, când ajung acasă, am nevoie de intimitate, să stau liniştit, aşa că m-am decis să-mi iau un apartament în oraş. În plus, circul de multe ori pe jos. De regulă merg la muncă cu autobuzul, dar deseori prefer să merg pe jos, pentru că ajung la Parlament mai repede, într-un sfert de oră”, spune conservatorul Hellvig. Apartamentul închiriat de el are două camere, o bucătărie în stil american şi este situat într-o zonă bună din cartierul Xelles.

Iar maşina primită de la PE o foloseşte doar la ocazii. „Astfel am mobilitate şi libertate, nu depind de nimeni. Însă folosesc maşina şi şoferul la întâlnirile oficiale”, mărturiseşte Hellvig.

 

Mâncare latină

La Bruxelles, europarlamentarul găteşte acasă sau merge la restaurantul unei familii de emigranţi portughezi.

„La Parlament mănânc doar când am întâlniri oficiale, fiindcă meniul nu e chiar pe gustul nostru. Dacă vrei să mănânci bine la Bruxelles, alegi restaurantele thailandeze sau italieneşti, în special cele cu mâncare mediteraneană. Mie îmi plac şi felurile africane, pentru că sunt un gurmand şi mă atrag condimentele”, recunoaşte Hellvig.

 

Soţia, acasă

Deşi locuieşte de multă vreme la Bruxelles, Hellvig a ales să-şi lase soţia în ţară.

„Andreea a avut examen în aprilie, iar nu peste mult timp eu mă voi întoarce acasă. Era prea complicat să se mute aici. Aşa, ea se ocupă în ţară de toate treburile casei.

E foarte greu, mai ales că ne vedem foarte rar, dar sunt foarte norocos că am găsit aşa o soţie . Înţelege mai mult decât aş fi putut eu să înţeleg”, a declarat emisarul partidului care promovează valorile familiei.

El a precizat însă că la începutul vacanţei parlamentare se va întâlni cu soţia lui la Bruxelles, unde vor petrece o scurtă vacanţă, timp în care vor vizita oraşul şi împrejurimile, în linişte.

 

Hotelul, „familia” sa

Alexandru Athanasiu, care este şi senator PSD de Bihor, a ales să locuiască în hotel: „M-am împrietenit cu personalul, cu cei de la recepţie, şi mă simt ca într-o familie”. Hotelul său se află aproape de Hemiciclul PE, pe unul din marile bulevarde din Bruxelles.

În ce priveşte mâncarea, şi Athanasiu ocoleşte restaurantul PE: „Foarte rar mănânc acolo, pentru că mâncarea este proastă şi mult mai scumpă decât în restaurantele din oraş. Cel mai des mănânc peşte, de regulă la hotelul unde locuiesc. Mâncarea de aici nu este foarte bună, şi când mănânc în oraş ocolesc restaurantele din zona Grand Place, fiindcă acolo se mănâncă prost şi scump. Sunt localuri pentru turişti”.

 

Parfum de Bruxelles

La fel ca şi Hellvig, nici Athanasiu nu a apucat să viziteze la pas Bruxelles-ul de când este europarlamentar: „Eu l-am văzut de multe ori înainte să ajung în această poziţie.

Am fost prima dată în Bruxelles în 1990, la invitaţia Parlamentului belgian. Locurile importante le ştiu”. Athanasiu mai adaugă că nu iese deloc în oraş, fiindcă ajunge la hotel seara. Nici măcar de cumpărături nu are timp. „Strictul necesar îl cumpăr din Bruxelles, cosmeticele şi parfumurile sunt cu 20% până la 50% mai ieftine, şi aici sigur sunt originale. Însă şi astea mi le cumpăr din aeroport”, a spus senatorul de Bihor. Athanasiu a spus că de când este la Bruxelles circulă fie cu maşina pusă la dispoziţie de PE, fie pe jos.

Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor