Mai hrăniţi în spitale

BUCURESTI/ORADEA – Ministerul Sănătăţii a elaborat un proiect de hotărâre prin care vor fi majorate şi alocaţiile de hrană în spitale şi creşe. Astfel, dacă hotărârea va fi adoptată, din luna aprilie bolnavii de diabet vor avea alocat pentru hrana zilnică 14,5 de lei, la copii, şi 12 lei la adulţi.

Pentru bolnavii de TBC şi HIV/SIDA alocaţia de hrană va fi cu 13% mai mare decât anul trecut la adulţi şi cu 22% mai mult faţă de anul 2006 la copii. Şi pentru bolnavii de hepatită şi neoplazici creşterea va fi semnificativă: 11,5 lei la adulţi şi 13,6 la copii, adică cu 9% mai mult. Acest act normativ va aduce măriri şi în cazul lăuzelor: de la 7,4 lei la 8 lei iar pentru copiii născuţi prematur de la 5,5 la 6 lei. Bolnavii internaţi în staţionare de o zi vor avea 5,1 lei alocaţi pentru hrană, cu 88% mai mult decât în prezent, iar bolnavilor psihici le revine 10 lei, cu 22% mai mult.

Cât priveşte creşele cu program zilnic, alocaţia pentru hrana zilnică a unui copil va fi de 5 lei faţă de 4 lei cât era în 2006, iar în creşele cu program săptămânal, alocaţia va fi de 6 lei.

„Era nevoie de aceste creşteri. Alocând bani mai mulţi pentru hrană atunci cu siguranţă că şi pacienţii vor fi mai mulţumiţi. O sumă în plus ne va ajuta să acoperim cererea. Până acum dacă depăşeam într-o săptămâna suma stabilită recuperam în a doua. Din aprilie vom putea asigura un meniu mai bogat şi mai diversificat”, ne-a declarat ec. Dacian Foncea, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Oradea, singura unitate spitalicească din Bihor unde mâncarea se serveşte în caserole de unică folosinţă.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !