Mai mult de lucru pentru pompieri în 2007

Mai mult de lucru pentru pompieri în 2007
ORADEA – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana”, al judeţului Bihor, a tras linie peste anul 2007, iar cei din conducere au prezentat vineri în faţa jurnaliştilor bilanţul pentru anul trecut. Video 

În ultimul an numărul evenimentelor la care pompierii bihoreni au intervenit a crescut cu aproape 80%, faţă de anul precedent. Astfel, dacă în 2006 pompierii au intervenit la 708 de evenimente, anul trecut ei au intervenit în 1264 de cazuri, ceea ce înseamnă în medie 105 intervenţii pe lună. De asemenea, pompierii spun că valoarea timpului de răspuns este de 13 minute, cu şase minute mai puţin decât media pe ţară.

„Anul trecut ne-am confruntat cu foarte multe arderi necontrolate. Din cauza secetei au fost peste 500 de arderi necontrolate de mirişti, de vegetaţie uscată, care nu au produs pagube, dar dacă nu interveneai puteau să se extindă fie la gospodării cetăţeneşti sau societăţi comerciale, fie la fondul forestier”, spune colonelul Nicodim Olteanu, inspectorul şef al ISU Crişana.

Totodată, SMURD-ul a intervenit în această perioadă la numai puţin de 1686 de situaţii, iar descarcerarea a participat la 230 de intervenţii.

„În cursul anului 2007 s-a înregistrat o creştere cu aproape 15% a numărului intervenţiilor, faţă de anul anterior, o medie de aproximativ 4,5 intervenţii pe zi. Numărul de accidente rutiere a crescut semnificativ, cu aproape 10% faţă de 2006, având 230 de intervenţii ale echipajului de descarcerare. Acest lucru este îngrijorător deoarece accidentele rutiere sunt un specific al activităţii noastre în care din păcate minuni nu putem face, ca atare şi decesele s-au situat la acelaşi nivel ca în 2006”, subliniază dr. Hadrian Borcea, coordonatorul SMURD Bihor.

Pentru anul acesta ISU Crişana îşi propune printre altele finalizarea lucrărilor la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în situaţii de urgenţă, precum şi intrarea în funcţiune a nouă substaţii SMURD în subunităţile de pompieri din judeţ., precum şi inaugurarea Centrului de Pregătire Oradea, în domeniul medicinei de urgenţă în fază prespitalicească şi pregătirea a o sută de cadre ca paramedici. De altfel, primele trei ambulanţe de prim ajutor au sosit deja, ele urmând să ajungă în viitorul apropiat la subunităţile din Beiuş, Săcueni şi Salonta.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !