„Mai mult decât atât nu se putea”

Chiar dacã mai sunt de jucat douã etape din retur, divizionara A de baschet feminin CSU CN „Mihai Eminescu” si-a încheiat partidele din actuala editie de campionat. Orãdencele au disputat în devans meciurile din ultimele douã runde, terminând întrecerea pe locul IX.

„Este un progres fatã de editiile precedente, când ne-am situat pe locurile X, respectiv XI. Consider cã mai mult decât atât nu se putea, în conditiile de lot si de pregãtire de care dispunem la ora actualã. Fatã de sezonul trecut, am pierdut trei pivoti. Echipa activeazã în conditii de amatorism, fãrã salarii sau recompense financiare de altã naturã. În tot campionatul, am reusit doar de douã ori sã acordãm jucãtoarelor indemnizatia de efort.

Fetele nu beneficiazã de o alimentatie corespunzãtoare, putem spune cã majoritatea dintre ele, cele care mãnâncã la cantinã, au o alimentatie de supravietuire”, afirmã antrenorul principal al echipei, Ioan Feflea.


Tehnicianul orãdean opineazã cã este foarte dificil sã pregãtesti o echipã cu jucãtoare care nu sunt motivate financiar. „Nu am avut nici posibilitatea de a efectua cantonamente de pregãtiri centralizate, nici în varã, nici în iarnã. De asemenea, nu am putut juca nici meciuri de verificare. În astfel de conditii, este greu sã ai pretentii fatã de jucãtoare, sã le ceri sã joace bine. Sigur, ele dau tot ce pot, dar joacã mai mult cu inima decât cu mintea”, afirmã Ioan Feflea.


Antrenorul orãdean crede cã fãrã investitii masive, echipa nu va putea sã progreseze mai mult. „Am terminat pe locul IX, un loc previzibil. Din pãcate, diferenta dintre echipa de pe locul IX si cele din primele opt locuri este imensã. Dacã vrem sã emitem pretentii, va trebui sã se investeascã masiv în jucãtoare si în conditiile care le sunt asigurate”, a conchis Ioan Feflea.

Gavril Nutiu
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !