Mai multă mâncare pentru bolnavi

Mai multă mâncare pentru bolnavi
DEVA – Alocaţiile pentru hrană din spitale şi creşe se vor majora începând de la 1 aprilie. Astfel, alocaţia pentru adulţii bolnavi de diabet va ajunge la 12 lei, iar cea pentru copii la 14,5 lei.

Pentru bolnavii de TBC şi HIV, alocaţia pentru adulţi va fi de 13 lei, iar cea pentru copii va ajunge la 11 lei. Alocaţia de hrană pentru bolnavii internaţi timp de o zi va fi de 5,1 lei, cu 88% mai mult decât în acest moment. Pentru creşele cu program săptămânal, alocaţia va fi de 6 lei, respectiv 5 lei pentru cele cu program zilnic.
Hunedoara Expres a făcut un sondaj printre cei care vin zilnic cu sacoşele pline, la rudele internate în Spitalul din Deva. Majoritatea consideră că mâncarea este de bună calitate ,dar puţină.
Victor şi Claudia Poper
„Venim zilnic din Hunedoara. Nu ştim în ce constă mâncarea de la spital. Noi aducem în special sucuri şi compoturi”.
Simona Cherecheş
„Vin în fiecare zi. Este mama şi dacă ar trebui să merg la Bucureşti, aş merge zilnic şi acolo”.
Marin Adrian (internat)
„Mie îmi ajunge. Sunt recent venit, dar nu pot să mă plâng. În spital oricum nu se mănâncă mult”.
Gureanu Elena
„Am fost şi eu internată. Acum vin la o rudă. Mâncarea e puţină, dar de bună calitate. La Deva nici nu este aşa de rău ca în alte părţi”.

 

Dana Ioan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !