Mai multe compensate

Mai multe compensate
BUCURESTI/ORADEA – Ministerul Sănătăţii urmăreşte ca în acest an să dubleze lista cu medicamentele compensate în proporţie de 90%. Totodată, medicilor de familie care nu au până la 1.000 de asiguraţi pe listă li se va permite să încheie un contract cu casele de asigurări de sănătate.

„Vrem să dublăm numărul medicamentelor care să fie incluse pe lista A, compensare 90%, tocmai pentru ca să crească accesul pacienţilor la medicamente, mai ales că cei mai mari consumatori sunt cei cu venituri mici”, este de părere ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Din acest an medicamentele vor fi prescrise din nou pe baza denumirii comerciale, nu a DCI-ului (denumire comună internaţională). Potrivit datelor furnizate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, anul trecut au fost alocaţi 57.217.000 de lei pentru asigurarea cu medicamente în tratamentul ambulatoriu, deşi la începutul anului bugetul iniţial pentru plafoanele adresate farmaciilor bihorene era de doar 50.275.000 de lei. Oricum, în fiecare lună a anului trecut a fost nevoie de suplimentarea sumei alocate iniţial la începutul lunii. „S-a operat suplimentarea lunară a valorii de contract după data de 15 a fiecărei luni pentru farmaciile care până la acea dată şi-au epuizat plafonul lunar alocat, din fondul de rezervă şi din economiile lunare rezultate din sumele rămase neutilizate”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt la CAS Bihor.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !