Mai multe concedieri ca angajări

Mai multe concedieri ca angajări
Numărul dipoziţiilor de desfacere a contractelor de muncă îl depăşeşte pe cel al angajărilor.

În luna aprilie 2010, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor au fost înregistrate 5.246 contracte individuale de muncă. Numărul dispoziţiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă înregistrate la ITM Bihor în aceeaşi lună a fost de 5.346. „Comparativ cu luna martie 2010, pe parcursul lunii aprilie 2010 se constată creşterea numărului contractelor individuale de muncă nou înregistrate  la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor cu un  procent de 9,13%. Totodată a avut loc şi diminuarea numărului dispoziţiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă cu un  procent de  13,17%”, ne-a declarat Simona Iancu, director coordonator adjunct al ITM Bihor. Faţă de luna martie a avut loc şi o diminuare a numărului de angajatori nou înregistraţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă cu un procent  de 8,84%, în apilie fiind înregistraţi 165 de angajatori. De la începutul anului până la sfârşitul lunii aprilie au fost înregistraţi la ITM Bihor 638 de angajatori noi.

Concedieri

În cursul lunii aprilie 2010 la ITM Bihor au fost înregistrate două notificări în conformitate cu prevederile art.70 şi art.71ą din Legea nr.53/2003 Codul Muncii, privind concedierile colective. „Notificările cuprind informaţii cu privire la intenţia de concediere colectivă pe parcursul perioadei mai-august 2010 a unui  număr estimativ de 296 salariaţi din diferite sectoare de activitate (produse petroliere, salubrizare, etc.), din care 279 salariaţi aparţin unei societăţi comerciale care deţine puncte de lucru şi în alte judeţe”, a precizat Simona Iancu.

D.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !