Mai multe concedieri ca angajări

3Comentarii
Mai multe concedieri ca angajări
Potrivit informaţiilor primite de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, în luna mai au fost înregistrate 5.367 de dispoziţii de desfacere a contractelor individuale de muncă şi 5.191 de contracte de muncă nou înregistrate.

„Comparativ cu luna aprilie 2010, pe parcursul lunii mai 2010 se constată diminuarea numărului contractelor individuale de muncă nou înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor cu un  procent de 1,05% şi creşterea numărului dispoziţiilor de desfacere a contractelor individuale de muncă cu un  procent de 0,39%. De asemenea a avut loc diminuarea numărului de angajatori nou înregistraţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă cu un procent  de 14,55%”, a declarat Simona Iancu, director coordonator adjunct Relaţii de Muncă de la ITM Bihor.

În cursul lunii mai 2010 la ITM Bihor au fost înregistrate patru notificări în conformitate cu prevederile art.70 şi art.71a din Legea nr.53/2003 Codul Muncii. „Notificările cuprind informaţii cu privire la intenţia de concediere colectivă pe parcursul perioadei mai-septembrie 2010 a unui  număr estimativ de 895 salariaţi din diferite sectoare de activitate (produse petroliere, salubrizare, etc.), din care 883 salariaţi aparţin unor societăţi comerciale care deţin puncte de lucru şi în alte judeţe”, a precizat Simona Iancu.

D.B.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor