Mai multe locuri de cazare

1Comentariu
Mai multe locuri de cazare
ORADEA - Studenţii căminişti ai Universităţii din Oradea vor beneficia de 402 noi locuri de cazare începând cu al doilea semestru al anului universitar 2008-2009.

Deşi lucrările de construcţie la noile cămine au început de 10 ani cursul lucrărilor a fost întârziat de fondurile puţine alocate până în urmă cu un an.

„Fondurile au fost alocate de la Ministerul Educaţiei, iar valoarea totală a investiţiei se ridică la 123 de miliarde de lei vechi. Pentru partea de construcţie au fost cheltuite 110 miliarde lei vechi, iar diferenţa urmează a fi investită în dotarea cu mobilier”, susţine Iacob Hanţiu, prorector al Universităţii.

Dotări suplimentare

Studenţii care vor fi cazaţi în noile cămine vor beneficia de condiţii mai bune decât cele din căminele deja existente, astfel că vor sta câte trei în cameră, iar camerele vor avea baie proprie şi va avea conexiune la Internet. Pentru ocuparea acestor locuri se va face şi un regulament de repartizare, dar eventualii beneficiari trebuie să mai aştepte pentru că vor date în folosinţă la începutul semestrului doi al anului universitar.

La acest moment Universitatea are la dispoziţie un număr total de 1.175 de locuri de cazare, în căminele proprii şi în cele două cămine închiriate de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”. Acestora li s-au adăugat încă 80 de locuri obţinute prin mansardarea celor două cămine din campousul universitar.

Solicitate şi nu prea

Perioada în care studenţii Universităţii putaeu solicita un loc în cămin s-a încheiat la 1 august, datăp la care erau contabilizate un număr de 1.400 de solicitări pentru un număr de 1.259 de locuri disponibile de la 1 octombrie. Cei care au solicitat un loc de cazare vor şti dacă au un loc doar la 15 septembri după ce Serviciul Social al Universităţii va analiza fiecare solicitare.

Cazarea studenţilorva începe în 27 septembrie, iar taxele lunare pentru cazare au rămas neschimbate faţă de anul trecut, 70 de lei pentru studenţii de pe locurile bugetate şi 130 de lei pentru cei în regim cu taxă. Studenţii care vor fi cazaţi în camerele de la mansardă vor trebui să scoată din buzunar lunar, câte 150 de lei.
Valentin Teuca1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor