Mai multe locuri decât candidaţi

8Comentarii
ORADEA – Aproximativ 500 de candidaţi şi-au depus dosarele în ultima zi de înscriere la Universitatea din Oradea. La Universitatea Oradea, 5.659 de candidaţi concurează pentru 6.687 de locuri.

Astfel, numarul celor înscrisi pentru admitere se cifreaza la 5.659, numarul locurilor disponibile fiind 6.687, dintre care 1.570 sunt locuri finantate de la buget, restul fiind cu taxa. Repartizarea candidatilor pe facultati este foarte neuniforma, concurenta pe un loc variind între 0,2 si 1,4.

Interesul cel mai scazut s-a manifestat fata de Facultatea de Textile si Pielarie, unde s-au înscris doar 21 de candidati pentru 34 de locuri cu finantare de la buget, la care se mai adauga 105 locuri cu taxa. Lumea nu s-a înghesuit nici la Facultatea de Energetica si Facultatea de Stiinte, numarul celor înscrisi fiind 54, respectiv 104, fata de 161 si 364 de locuri.

Cele mai cautate s-au dovedit a fi facultatile Istorie – Geografie, Stiinte Economice si Stiinte Socio-Umane, cu o concurenta de 1,3 – 1,4 candidat/loc.

Concurenta redusa nu este o noutate, fiind la fel si în anii precedenti, ea datorându-se numarului mare de locuri cu taxa ne-a declarat Cornel Antal, presedintele Comisiei Centrale de Admitere.. Conform spuselor acestuia, la Facultatea de Medicina si Farmacie, respectiv la Facultatea de Arhitectura si Constructii, miercuri este ultima zi în care se fac înscrieri.
La majoritatea facultatilor, admiterea are loc în perioada 24-26 iulie.

Zoltan Pengo8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor