Mai multe persoane încadrate în munca Oradea

ORADEA – Cât mai mare de persoane încadrate în munca. Şomeri mai puţini. Sprijinirea persoanelor defavorizate. Stimularea formării profesionale. Acestea sunt câteva dintre obiectivele prioritare ale AJOFM Bihor pentru 2008.

„În şedinţa CA din luna decembrie a fost aprobat Programul de Ocupare al ANOFM pentru 2008. Acesta cuprinde: Programul 140 (special pentru mediul rural), Programul 150 (special pentru cominutăţile de rromi), Programul de ocupare pentru elevi şi studenţi şi Programul de ocupare a persoanelor marginalizate social”, ne-a declarat Dorel Drăghici, directorul executiv al instituţiei.

Programul de Ocupare pe 2008 este mai mare cu 14% faţă de cel din 2007 în ceea ce priveşte numărul persoanelor ocupate. „Creşterea va fi realizată prin activităţi de mediere, consiliere şi formare profesională”, a specificat Dorel Drăghici.

Cursuri

Una dintre metodele prin care se va încerca realizarea Programului de ocupare pe 2008 este stimularea formării profesionale. AJOFM Bihor intenţionează să organizeze în 2008, 36 de cursuri de formare profesională. Dintre acestea, şase sunt cursuri de iniţiere, 27 cursuri de recalificare şi trei cursuri de perfecţionare. „Aceste cursuri se adresează unui număr total de 715 persoane care beneficiază de servicii gratuite, din care 562 de persoane vor fi din rândul şomerilor”, ne-a informat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Circa 45% din cursuri vor fi organizate prin Centrul de Formare Profesională de la Cluj-Napoca, restul prin diferiţi formatori. „Ne-am axat în special pe servicii. Ca o noutate avem cursul de agenţi de pază, având foarte multe solicitări în acest sens. Tot ca o noutate este şi cursul competenţe comune-comunicare în limbile engleză, germană şi spaniolă, pentru cei care doresc să muncească într-o ţară din Europa”, a explicat Daciana Nica.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !