Mai mulţi angajaţi în judeţul Bihor

De Dan Birta
Mai mulţi angajaţi în judeţul Bihor
Numărul salariaţilor din judeţul Bihor a fost mai mare cu 201 persoane în luna octombrie 2014 faţă de septembrie.


Mai mulţi angajaţi şi salarii mai mari. Acestea sunt principalele puncte de reper pentru piaţa muncii din judeţul Bihor la sfârşitul primelor zece luni ale anului 2014, transmise de Direcţia Judeţeană de Statistică. Astfel, la sfârşitul lunii octombrie 2014 în judeţul Bihor erau înregistraţi 156.634 de salariaţi, cu 201 mai mulţi faţă de efectivul înregistrat la sfârşitul lunii septembrie 2014.

Salarii mai mari

Salariile medii brute şi nete au crescut şi ele, dar într-un ritm mai lent. Concret, câştigul salarial mediu brut înregistrat în judeţul Bihor în luna octombrie a fost de 1.762 de lei/persoană, cu 1,15% mai mare faţă de câştigul salarial mediu brut înregistrat în urmă cu o lună.

Cele mai mari salarii au fost înregistrate în sectorul serviciilor, 1.777 de lei/persoană. Câştiguri salariale brute sub media judeţului au obţinut angajaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură – 1.575 de lei şi salariaţii din industrie şi construcţii – 1.758 de lei.
Câştigul salarial mediu net în luna octombrie 2014 în judeţul Bihor a fost de 1.271 de lei/persoană, în creştere cu 0,71% faţă de luna septembrie. Câştiguri salariale medii nete peste media judeţului au realizat salariaţii din servicii – 1.279 de lei. Câştiguri salariale medii nete sub media pe judeţ au fost obţinute de angajaţii din agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi piscicultură – 1.140 de lei şi de către salariaţii din industrie şi construcţii – 1.270 de lei.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !