Mai mulţi bani pentru proteze

ORADEA – Anul 2007 se dovedeşte a fi un an mai bun în ceea ce priveşte suma alocată Casei de Asigurări de Sănătate Bihor pentru dispozitive medicale destinate corectării şi recuperării deficienţelor organice şi funcţionale, sau a corectării unor deficienţe. Dispozitive

Pentru 2007 s-au alocat peste 1.900.000 de lei, de trei ori mai mult decât la începutul anului 2006. CAS Bihor a întocmit o listă de aşteptare, mulţi dintre asiguraţi figurând pe liste încă din martie 2005.

În perioada 1 ianuarie – 15 martie 2007, CAS Bihor a emis 919 decizii favorabile, dintre care cele mai multe au fost pentru obţinerea protezelor ORL (139), cristaline (124), stomii (225), dispozitive pentru incontinenţă urinară (96), proteză membru inferior (90), încălţăminte ortopedică (66) etc.

Lista de aşteptare nu a dispărut însă. Pe ea mai figurează în jur de 835 de cereri. 643 sunt pentru obţinerea unei proteze ORL, 37 pentru orteză coloană, 35 pentru orteză membru inferior şi 20 pentru proteză membru inferior. „Pentru gestionarea listei de aşteptare, dar şi pentru o utilizare echitabilă şi raţională a fondurilor, la nivelul CAS s-a hotărât că au prioritate absolută sistemele stomice, adică sacii colectori pentru colostomie şi urostomie”, susţine Oana Giurcă, purtător de cuvânt al CAS Bihor.

Borz Viorica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !