Mai mulţi studenţi bugetaţi

Mai mulţi studenţi bugetaţi
ORADEA – Universitatea din Oradea va beneficia, în anul universitar 2008-2009, de un număr de mai mare de locuri pentru învăţământul de licenţă, master şi doctorat comparativ cu anul universitar în curs.

Prin emiterea ordinelor de ministru 3.315 şi 3.325 din 28 februarie privind criteriile generale de admitere şi repartizarea cifrei de şcolarizare pe domenii fundamentale, Universitatea a primit un număr de 1.638 de locuri cu finanţare de la stat pentru învăţământul de licenţă.

„Comparând cu cifra de şcolarizare aprobată pentru anul universitar în curs observă o creştere a numărului de locuri bugetate pentru toate cele trei forme: licenţă, master şi doctorat. Cea mai mare creştere este înregistrată la programele de masterat, locurile finanţate de stat fiind aproape dublu”, informează Cornel Antal, rectorul Universităţii.

Fără limitare de locuri
Conform ordinului de ministru Universitatea din Oradea a primit 1.173 de locuri pentru şcolarizarea la master dintre care 440 sunt pentru absolvenţii din sistemul ante Bologna, iar 733 sunt pentru absolvenţii de licenţă în sistemul Bologna, iar pentru doctorat sunt disponibile 30 de locuri bugetate. Anul trecut cifra de şcolarizare prevedea 1.560 de locuri la licenţă, 551 la master şi 23 la doctorat, cifre care erau mai mici faţă de cele din anul universitar 2006-2007.

Pe lângă locurile cu finanţare facultăţile mai au posibilitatea de a scoate la concurs şi locuri în regim cu taxă, care, începând din acest an, nu sunt limitate. „A fost eliminată prevederea prin care se limitau locurile cu taxă, acum singurele constrângeri le reprezintă capacitatea de şcolarizare, strategia facultăţii şi respectarea standardelor de calitate rpivind spaţiile de învăţare şi personalul didactic”, ne-a explicat Ioan Felea, prorector responsabil cu problemele de calitate şi cercetare.

Valentin Teuca0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !