Mai puţine accidente de muncă

2Comentarii
Interes mare pentru simpozion
Interes mare pentru simpozion
Participare numeroasă la simpozionul desfăşurat marti la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

Zeci de reprezentanţi ai sindicatelor, patronatelor şi angajatorilor au luat parte ieri la simpozionul organizat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bihor. Intitulat „Evaluarea riscurilor – Locuri de muncă sănătoase şi sigure” acţiune face parte din cadrul Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă. „Cu această ocazie prezentăm şi rezultatele pe primele trei trimestre ale anului 2009 a Campaniei de control privind supravegherea pieţei produselor industriale, care se desfăşoară în perioada februarie – noiembrie 2009”, a precizat Eugen Cîrmaciu, directorul coordonator adjunct al ITM Bihor.

Conform statisticilor ITM, în judeţul Bihor există o tendinţă de scădere a accidentelor de muncă. Dacă în anul 2005 au fost înregistrate 78 de accidente de muncă anul acesta numărul accidentelor de muncă s-a redus la 43. „Deşi se constată un trend descendent al accidentelor de muncă, numărul celor mortale a rămas destul de mare. Astfel, în primele nouă luni ale acestui an au fost comunicate opt accidente mortale de muncă”, a punctat directorul coordonator adjunct al ITM Bihor. Cele mai multe accidente de muncă au fost înregistrate în construcţii, transporturi rutiere de mărfuri şi comerţ.

Reprezentanţii ITM Bihor se plâng de faptul că agenţii economici nu raportează accidentele uşoare de muncă. Nu mai puţin de 20 de amenzi au fost date de la începutul anului pentru astfel de abateri.

Activitate

Pe parcursul acestui an inspectorii ITM au derulat mai multe campanii de control şi conştientizare. Printre acestea se numără mai multe campanii de control în domeniul construcţiilor, al spălătoriilor auto, al exploatărilor forestiere, dar şi campanii de conştientizare a conducătorilor auto. Abaterile nu au contenit să apară. Mulţi dintre cei controlaţi fiind sancţionaţi contravenţional.

Simona Albinaru2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor