Mai puţine bilete de tratament

Mai puţine bilete de tratament
ORADEA – Pensionarii sau asiguraţii din sistemul public de pensii bihoreni care vor un bilet de tratament într-o staţiune balneară au foarte mici şanse să mai prindă un loc. Numărul biletelor repartizate pentru Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor – 7.568 – este mai mic cu circa 30% faţă de anul trecut (11.150 de locuri).

Cei care şi-au depus cererile din timp au avut doar de câştigat, cererile depăşind numărul biletelor cu 9,41%. „Până la data de 5.03.2007 au fost înregistrate 8.504 cereri de bilete de tratament, 69% dintre ele reprezentând solicitări pentru judeţul Bihor”, a declarat Szarka Arpad, directorul executiv al CJP Bihor.

Szarka speră ca numărul cererilor repartizate judeţului Bihor să ajungă, prin redistribuire, la cel repartizat anul trecut.
Biletele s-au acordat pentru 31 de staţiuni din ţară, dintre care 82% pentru cele din judeţul Bihor: Baile Felix, Tinca, Stâna de Vale şi Băile 1 Mai. Cele mai multe locuri sunt alocate pentru profilul reumatismal (84%), urmat de cel cardio-vascular şi nevroze.

„Ca o noutate faţă de anul trecut, solicitanţii pot opta doar pentru o singură staţiune”, a precizat directorul executiv al CJP Bihor. Preţul biletelor variază între 915,94 de lei şi 1.282 de lei, preţul mediu fiind de 1.099 de lei şi incluzând 18 zile de cazare, masă şi tratament.

Contribuţiile pentru biletele de tratament se stabilesc în funcţie de categoria beneficiarului. Pentru pensionari, contribuţia este 50% din pensie.

Bilete gratuite

Din numărul total de bilete se pot acorda, în mod gratuit, 1.927 de bilete pentru persoanele beneficiare de legi speciale. Până în data de 5.03.2007 s-au înregistrat 1.842 de solicitări pentru bilete gratuite.

Repartizarea biletelor de tratament se stabileşte de către o comisie constituită special în acest scop la nivelul CJP Bihor. Solicitanţii trebuie să completeze o cerere-tip, să prezinte o copie după actul de identitate, recomandare medicală şi cuponul de pensie sau alte documente specifice persoanelor beneficiare de legi speciale.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !