Mai puţine cereri de subvenţii

Mai puţine cereri de subvenţii
Veniturile bihorenilor au crescut si nu se mai încadreaza în limitele pentru care ar putea beneficia de ajutoare pentru încalzire. Bihorenii au solicitat mai putin cu aproape 4.000 de cereri de ajutoare de încalzire fata de iarna trecuta.

Aceasta ar fi una dintre explicatiile pentru numarul cererilor pentru subventionarea încalzirii, depuse la Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Bihor, mult mai mic decât anul trecut.
Ultima situatie a la DMSSF Bihor arata un numar dee 17.755 de cereri pentru iarna 2005 – 2006. Anul trecut au fost depuse 21.731 de cereri pentru subventionarea energiei termice.

„Alta explicatie a numarului mai mic de cerei, fata de cel înregistrat anul trecut, ar fi ca asociatiile au facut ele o triere a cererilor sau ca dupa expirarea termenului stabilit nu au mai primit alte cereri. Noi, oricum o sa le mai primim, pâna la înceierea sezonului rece”, ne-a informat Simona Vesa, directorul executiv al DMSSF.

Prin Posta

Dintre cele 17.755 de cereri, 13.585 sunt pentru energie termica si 4.170 pentru încalzire cu gaze naturale. Este bine de stiut ca în judetul Bihor nimeni n-a optat pâna în prezent pentru plata energiei termice consumata iarna pe tot parcursul anului. „Pâna în 20 noiembrie cetatenii pot sa opteze pentru plata energiei termice în sistem binom. Noi vom primi de la furnizorul de energie termica tabelul cu cei care au optat pentru acest tip de plata. Pentru acestia vor fi altfel de norme metodologice”, a precizat Simona Vesa.

Pâna la 31 octombrie DMSSF Bihor trebuie sa retrimita cererile pentru ajutoare de încalzire la furnizori. Beneficiarii vor primi acasa bonurile si deciziile fie prin Posta, fie direct de la furnizori.

Dan Birta

Taguri: