Mai puţine clase de a IX-a

Inspectorul şcolar general Daniel Negrean
Inspectorul şcolar general Daniel Negrean
La nivelul judeţului Bihor vor funcţiona 199 de clase de a IX-a.

Cu toate că directorii au propus un alt plan de şcolarizare, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Judeţean Bihor a decis reducerea numărului de clase de a IX-a pentru anul şcolar 2014/2015. Astfel, în urma unei analize a cererilor depuse de licee, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor a aprobat ca la nivel de învăţământ liceal în judeţ să existe 199 de clase a IX-a, în cifră fiind incluse şi clasele profesionale. Acest fapt va duce la creşterea efectivelor pe clasă şi o mai bună finanţare, crede inspectorul şcolar general Daniel Negrean.

Cifre umflate

Profesorul Negrean a arătat că atunci când le-a cerut directorilor să prezinte planurile de şcolarizare pentru anul şcolar următor aceştia nu au ţinut cont de realitatea existentă şi au propus un număr de 226 de clase de a IX-a.

„Şcolile evaluează în plus când vine vorba de plan de şcolarizare. Unii plusează cifra de şcolarizare crezând că vor avea numărul de elevi. Am încercat să ducem o politică de restrângere a numărului de elevi pe clase. Noi ţinem cont de numărul de elevi care vor absolvi clasa a VIII-a. Iar acesta a scăzut în ultimii ani. Anul trecut, din 5541 de elevi de clasa a VIII-a, 5129 au promovat şi doar 4940 s-au regăsit în clasa a IX-a. Plecând de la aceste realităţi, am realizat planul de şcolarizare şi l-am prezentat directorilor . Aceştia nu au contestat modul în care se propune planul de şcolarizare. Dacă vor fi mai mulţi elevi, vom înfiinţa clase noi”, a declarat inspectorul Negrean.

Lobby pentru învăţământul profesional

Inspectorul Negrean spune instituţia pe care o conduce va demara o campanie de promovare a învăţământului profesional la nivelul şcolilor de gimnaziu şi din zona metropolitană. În această campanie, ISJ Bihor doreşte să angreneze şi Consiliul Judeţean, dar şi agenţii economici intetesaţi să angajeze oameni specializaţi în anumite domenii.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !