Mai puţine dosare la Tribunalul Bihor

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Cristian Monenci
Cristian Monenci
Dosarele penale nu s-au împuţinat semnificativ. Dar a scăzut „procesomania” pe civil şi fiscal.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Bihor a discutat, vineri, raportul de activitate pentru 2013.

Astfel, anul trecut au fost în curs de soluţionare 33.293 de dosare (5.407 dosare civile, 1.421 dosare penale şi 26.465 de dosare comerciale sau în contencios administrativ, fiscal).

Încărcătura a fost de 1.074 dosare per judecător în descreştere faţă de 2012 când au fost 1.214 dosare per judecător.

„Se constată o descreştere la nivelul dosarelor nou intrate la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal cu 3.611 dosare, o scădere la Secţia I civilă cu 1.182 dosare şi la Secţia penală o scădere cu 44 dosare faţă de anul anterior. Anul 2013 a reprezentat primul an (raportat la ultimii patru ) în care s-a manifestat o descreştere a numărului de cauze faţă de cel anterior”, a explicat judecătorul Cristian Monenci, purtător de cuvânt al instanţei.

A scăzut şi numărul de cauze soluţionate faţă de anul precedent, indicele de operativitate diminuându-se cu 1,5 % raportat la anul anterior. Iar o parte dintre dosare au primul termen de judecată fixat până la jumătatea anului 2015.

Dar dublu faţă de 2009

Totuşi, volumul de activitate pe anul 2013 s-a dublat faţă de anul 2009 când s-au înregistrate 18.536 dosare.

„Măsurile de remediere ce au fost propuse Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiţiei vizează continuarea demersurilor întreprinse pentru ocuparea posturilor devenite vacante la sfârşitul anului şi suplimentarea schemei de personal”, a mai transmis Cristian Monenci. Aceasta în condiţiile în care Tribunalul are 31 de judecători.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor