Mai puține hoteluri de 2 stele pe litoral

De Dan Birta
5Comentarii
Mai puține hoteluri de 2 stele pe litoral
Pentru sezolul 2018, zece hoteluri din Mamaia și Neptun Olimp vor râmâne închise.

Este primăvară și lumea se gândește la concedii și la vacanțe. Unii și-au rezervat deja sejururile din timp, profitând de ofertele early-booking, unde au beneficiat de reduceri de până la 30% – 40%. Cei care vor să meargă în acest an pe litoralul românesc, trebuie să se grăbească. Cele mai bune locuri au fost ocupate. Începând cu acest an, litoralul românesc va fi mai sărac în hoteluri de 2 stele. Este bine? Este rău? Depinde din ce punct de vedere este privită situația.

Este bine pentru cei care preferă condiții și servicii de calitate, chiar dacă la prețuri mai mari. Este rău pentru cei cu bani mai puțini, care se mulțumesc să aibă doar un loc de cazare, fără să pună accentul pe condițiile oferite.

Zece hoteluri închise

În această situație se află hotelurile: Național și Unirea din Mamaia, Banat din Olimp și Clăbucet, Romanța, Bâlea, Terra, Caraiman, Craiova și Slatina din Neptun.

Era de așteptat ca aceste hoteluri să nu mai fie deschise în acest an, deoarece societățile care le administrează au fost amendate de către Ministerul Turismului cu câte 50.000 de lei fiecare. Amenzile au fost aplicate în urma neregulilor constatate. „La controalele efectuate, s-au constatat numeroase deficiențe printre care: fațadă deteriorată, mobilier uzat fizic și moral, instalații și obiecte sanitare din băile aferente spațiilor de cazare uzate și pătate, mocheta holurilor de acces către spațiile de cazare și cea din spațiile de cazare uzată și deteriorată, saltele uzate, deteriorate și pătate, tâmplăria, feroneria ferestrelor și ușile spațiilor de cazare uzate. Deficiențele menționate au fost consemnate și în procesele verbale întocmite în anii anteriori, măsurile dispuse inițial în acestea nefiind respectate”, se spunea anul trecut într-un comunicat al Ministerului Turismului.

Asta înseamnă că situația s-a agravat de la an la an, în 2018 ministerul hotărând să pună punct acestei situații.

Observând pe site-urile agențiilor de turism că pentru hotelurile respective nu sunt oferte pentru vara lui 2018, ne-am interesat care este situația lor. „Pentru hotelurile respective încă nu sunt oferte pentru acest sezon. Este posibil ca ele să nu mai fie deschise, societatea care le administrează fiind cu probleme”, ne-a declarat un agent de turism.

Același răspuns: „Deocamdată, nu sunt oferte pentru hotelurile respective”, l-am primit și de la altă agenție.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor