Mai puţine înmatriculări de maşini noi

De Dan Birta
Mai puţine înmatriculări de maşini noi
Românii au înmatriculat mai puţine vehicule rutiere în trimestrul întâi din acest an, comparativ cu primul trimestru din anul precedent.

Potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (DRPCIV), înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au scăzut cu 1,1% în trimestrul I 2019 faţă de trimestrul I 2018.

În aceeaṣi perioadă, înmatriculările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor au scăzut cu 0,2% comparativ cu trimestrul I din anul anterior.

Pe categorii

Dacă numărul autoturismelor înmatriculate a scăzut procentual cu 2,1%, de la 149.273 în trimestrul I din 2018 la 146.147, numărul de autobuze şi microbuze a crescut mai mult decât dublu. Astfel, dacă în trimestrul întâi din anul precedent au fost înmatriculate 572 de autobuze şi microbuze, în trimestrul întâi din acest an s-au înmatriculat 1.247 de unităţi. La fel şi numărul de mopede şi motociclete a crescut de la 1.376 de unităţi la 2.104 unităţi.

La categoria vehiculelor rutiere pentru transportul mărfurilor, creşteri au fost înregistrate doar la remorci şi semiremorci, de la 8.017 în 2018 la 8.484 în primul trimestru din acest an. În rest, înmatriculările de autocamioane au scăzut de la 16.960 la 16.644, iar la autotractoare de la 3.880 la 3.685.

În trimestrul I 2019, comparativ cu trimestrul corespunzător din anul 2018, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creṣteri de 2,2 ori la categoria autobuze ṣi microbuze ṣi cu 52,9% la mopede ṣi motociclete, la categoria autoturisme înregistrându-se o scădere cu 2,1%. În ceea ce priveṣte înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, a fost înregistrată o creṣtere la categoria remorci ṣi semiremorci cu 5,8%, ṣi scăderi la autotractoare ṣi autocamioane (inclusiv vehicule rutiere pentru scopuri speciale) cu 5,0%, respectiv cu 1,9%. Faţă de trimestrul IV 2018, în trimestrul I 2019 înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat scădere cu 3,0% la vehiculele pentru transportul pasagerilor ṣi creṣtere cu 1,7% la vehiculele pentru transportul mărfurilor.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, înmatriculările noi de vehicule rutiere se referă la vehiculele rutiere înmatriculate pentru prima dată în România. Acestea cuprind vehiculele noi, inclusiv cele achiziṭionate în leasing, precum ṣi vehiculele la mâna a doua din import, clasificate conform categoriilor comunitare. Datele nu includ reînmatriculările datorate schimbării proprietarului în urma vânzării autovehiculului, tramvaiele şi troleibuzele, vehiculele militare, remorcile din agricultură şi vehiculele de locuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !