Mai puţine tranzacţii în 2009

Orădenii au încheiat mai puţine tranzacţii în acest an faţă de anul trecut, ceea ce a dus la impozite mai puţine.

Direcţia Economică din cadrul Primăriei a făcut o analiză a datelor înregistrate în evidenţele fiscale cu privire la tranzacţiile şi investiţiile imobiliare de pe piaţa orădeană, în perioada ianuarie-august 2009. Din analiza acestor date reiese că valoarea tranzacţiilor şi a investiţiilor imobiliare pe piaţa orădeană a suferit o comprimare în perioada ianuarie – august 2009, în comparaţie cu perioada similară a anului 2008. Astfel, scăderea tranzacţiilor, investiţiilor imobiliare şi a preţurilor de tranzacţionare s-a reflectat negativ şi asupra veniturilor bugetului local.

Impozite mai puţine

Numărul clădirilor noi dobândite de persoanele fizice (inclusiv casele finalizate sau apartamentele noi cumpărate) este mai mic cu 35% în aceeaşi perioadă, iar investiţiile persoanelor juridice în clădiri au înregistrat o scădere cu 36%. Persoanele fizice au făcut mai puţin cu 36% tranzacţii de cumpărări şi vânzări, iar cele juridice tot atâtea ca în anul trecut.

Şi numărul mijloacelor de transport achiziţionate în acest an este mai mic decât cel din anul trecut. În schimb este în creştere cu 48% numărul de maşini second hand achiziţionate de persoanele fizice, în timp ce persoanele juridice au cumpărat mai puţine cu 25%. Prin urmare, impozitele pe proprietate (care sunt influienţate direct de bunurile impozabile nou intrate) înregistrază scăderi semnificative faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Malina Pop0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !