Mai puţini absolvenţi înregistraţi la AJOFM Bihor

De Dan Birta
Mai puţini absolvenţi înregistraţi la AJOFM Bihor
Numărul absolvenţilor înregistraţi în baza de date a AJOFM Bihor a scăzut faţă de anul trecut.

Peste 600 de absolvenţi de studii medii s-au înregistrat în acest an în baza de date a AJOFM Bihor, potrivit informaţiilor primite de la Békési Csaba, directorul executiv al agenţiei. „Din cele 603 persoane înregistrate la noi, circa jumătate au intrat în plata indemnizaţiei de şomaj, restul ieşind din evidenţe, fie că s-au angajat, fie că şi-au continuat studiile”, spune Békési Csaba.

De asemenea, până în prezent au trecut porţile agenţiei, pentru a se înregistra în baza de date, 49 de absolvenţi de studii superioare. Termenul limită pentru aceştia este de 60 de zile de la absolvirea examenului de licenţă.

Dacă avem în vedere numărul de absolvenţi de studii medii din 2016 şi cel din 2017, procentul celor celor care s-au prezentat la AJOFM în acest an este mai mic faţă de anul trecut. În 2016 au absolvit studiile medii 5.996 de persoane, prezentânduse la AJOFM Bihor 648 (9,25%), iar în acest an, din cei 5.004 absolvenţi de studii medii au fost înscrişi în baza de date a agenţiei bihorene 603 absolvenţi (8,29%). „Într-adevăr, se observă o scădere a numărului de absolvenţi care s-au înscris în baza noastră de date. Probabil, mulţi dintre cei care nu s-au înscris, poate au plecat afară”, este de părere şeful AJOFM Bihor.

Pe de altă parte, în judeţul Bihor sunt înregistraţi în prezent 6.682 de şomeri, dintre care 1.318 sunt indemnizaţi. Din totalul şomerilor, 1.065 sunt şomeri cu vârsta sub 25 de ani. Rata şomajului în Bihor este de 2,45%.

Beneficii absolvenţi

Absolvenţii care se înregistrează în baza de date a AJOFM Bihor beneficiază de cursuri de formare profesională gratuite, mediere pe piaţa muncii, primă de angajare de 500 de lei la înmcadrarea în muncă. De asemenea, în cazul în care nu reuşesc să se angajaze, primesc o indemnizaţie de şomaj de 250 de lei pe o perioadă de şase luni.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !