Mai puţini bani la iluminat

Mai puţini bani la iluminat
La jumatatea mandatului, primarul Salontei îsi face socotelile. Bugetul municipiului e sufocat de cheltuielile cu iluminatul public.

Lumina pe bani mai putini. Acesta este unul dintre angajamentele primarului Torok Laszlo în fata locuitorilor orasului. El face parte din asa-numitul „proiect Bocskai”. Proiectul Bocskai


„Am ales simbolic numele proiectului dupa numele întemeietorului orasului. Bocskai era principe în Ardeal si nu facea ceva doar azi pentru mâine, ci pentru decenii. De aceea m-am prezentat în fata salontanilor cu o analiza a punctelor tari, a punctelor slabe si cu solutii”, ne-a spus primarul de Salonta.


În urma cu doi ani, proiectul Bocskai a primit girul salontanilor. Si al Consiliului Local. „Scopul nostru primordial este îndeplinirea proiectului Bocskai si credem ca suntem pe drumul cel bun. Salonta se dezvolta în directia buna”, spune Torok Laszlo. Bugetul orasului este axat pe încasarea într-o proportie cât mai mare a impozitelor si taxelor locale, dar si pe atragerea de fonduri prin proiecte, alocatii din bugetul local si bugetul judetean.

Asteptari de decenii


„Am reusit sa demaram proiecte de dezvoltare care erau asteptate de mai multe decenii, sustine primarul de Salonta. Si s-a început de la minimumul necesar pentru a tinde la civilizatie: toaleta publica. Ne-a fost rusine de oaspeti cum arata la depunerea de coroane de la Casa Kulin. Acum nu ne este”, spune primarul Torok.


Dupa 15 ani de asteptari, cu sprijin extern, a fost renovat Turnul Ciunt. Modernizarea strazii Portile de Fier era un proiect asteptat de 30 de ani. „Când salontanii urmaresc lucrarile de la Turn sau din cimitirul orasului, ei trebuie sa stie ca noi lucram la proiecte pentru anul viitor”, sustine edilul.


Pe agenda primarului si a Consiliului Local se afla acum modernizarea iluminatului public. La un buget de 40 miliarde de lei, Salonta cheltuia anual cu iluminatul 5 miliarde de lei. „Speram ca începînd din acest an sa reducem cheltuielile cu 40% si sa recuperam investitia în 3-4 ani”, ne-a declarat primarul Salontei.

Bursasiu Veronica0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !