Mai puţini turişti pe litoral

1Comentariu
Litoralul românesc mai sărac în clienţi în 2009
Litoralul românesc mai sărac în clienţi în 2009
Numărul turiştilor prezenţi le Litoral în 2009 a fost mai mic cu 18% faţă de 2008.

Criza economică a afectat în acest an şi turismul românesc de pe Litoral. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a realizat, cu prilejul Târgului de Turism „Bursa Litoral Delta Dunării 2010”, o analiză a sezonului turistic estival 2009. „Din informaţiile centralizate până la această dată cu privire la cifrele de vânzări ale agenţiilor de turism membre ANAT, pentru litoralul românesc al Mării Negre reiese o scădere de 18% a încasărilor faţă de nivelul anului 2008”, spune Corina Martin, preşedintele ANAT. În contextul crizei economice, situaţia este peste aşteptări, sunt de părere reprezentanţii ANAT. 

Cifra de mai sus este estimativă şi se referă numai la vânzările prin agenţiile de turism membre ANAT.

Set de măsuri

„Chiar dacă scăderile cu care ne confruntăm sunt clar mai mici decât ceea ce se preconiza la începutul sezonului estival, ANAT apreciază că trebuie să se ia în considerare cu maximă atenţie tendinţa de scădere cu care se confruntă destinaţia, pe fondul crizei economice, să se analizeze cauzele şi să se propună un set de măsuri necesare pentru a menţine atractivitatea destinaţiei în perspectiva sezonului estival 2010”, precizează preşedintele ANAT.

Dintre soluţiile propuse de ANAT amintim: implicarea fermă a autorităţilor locale în susţinerea infrastructurii turistice specifice în staţiunile de pe Litoral şi negocierea cu maximă atenţie a tarifelor, preţurilor şi condiţiilor contractuale între prestatori şi touroperatori.  Promovarea agresivă a programelor speciale tip „Înscrieri timpurii 2010” – program ANAT, „Litoralul pentru toţi” şi „Week-end pentru toţi” – programe ale Asociaţiei de Promovare Litoral – Delta Dunării etc. şi continuarea aplicării programelor de facilităţi cum ar fi: doi copii gratuit în cameră cu doi adulţi, taxe piscină, parcare incluse în tariful de bază, facilităţi plajă etc. sunt alte propuneri de luat în seamă.

Nu în ultimul rând, susţinerea prin toate mijloacele a validării şi implementării Legii tichetelor de vacanţă şi demararea unei strategii pentru derularea biletelor de odihnă şi tratament acordate de CNPAS prin intermediul agenţiilor de turism ar duce la relansarea turismului românesc pe Litoral, consideră reprezentanţii ANAT.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor