Mai sunt bilete de tratament

ORADEA – Un sfârşit de toamnă şi un început de iarnă într-o staţiune balneară din România. Este ceea ce-şi poate dori un pensionar sau un angajat după un an de muncă. Cu atât mai mult cu cât biletul este compensat prin Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor.

„Pensionarii şi asiguraţii sistemului public de pensii mai pot beneficia de bilet de tratament cu plată compensată în toate staţiunile din ţară cu care (CJP) Bihor are contracte încheiate, ne-a informat Mircea Bulugea, directorul executiv adjunct al CJP Bihor. „Avem circa 80 – 100 de bilete în toate staţiunile din ţară cum ar fi Baile Felix, Băile 1 Mai, Tinca, Olăneşti, Căciulata, Amara, Covasna, Slănic Moldova, Buziaş, Herculane, Vatra Dornei, etc.

Numărul biletelor este variabil. Tot timpul se prezintă la ghişeu persoane pentru bilete de tratament”, ne-a precizat miercuri dimineaţa, Maria Iancu, şefa Compartimentului Bilete de Tratament. Seria începe din 27 noiembrie 2006. Cei care doresc să beneficieze de aceste bilete sunt invitaţi să se adreseze la Compartimentul Bilete de Tratament , parter, ghişeul 8 din cadrul CJP Bihor, cu actele necesare pentru obţinerea biletului, în vederea achitării şi ridicării pe loc a acestuia în limita biletelor existente. Ghişeul 8 este deschis zilnic, în zilele de lucru, între orele 8:30 – 16:30.

 

 

 

Acte necesare

 

 

 

Pentru a beneficia de bilete de tratament cu plată compensată, pensionarii trebuie să orezinte o cerere tip de acordare a biletului detratament, o copie a actului de identitate, cuponul de pensie pe luna anterioară începerii sejurului şi recomandare de la medicul de familie, pentru afecţiunea care necesită tratament balnear.

Salariaţii trebuie să prezinte pe lângă cerere, copia actului de identitate şi adeverinţă medicală, o adeverinţă de la angajator cu salariul brut pe luna anterioară începerii sejurului. În locul adeverinţei de la angajator, asiguraţi din sistemul public de pensii cu contract sau declaraţie de asigurare vor aduce o adeverinţă privind calitatea de asigurat pe bază de declaraţie de asigurare, respectiv o adeverinţă din care să rezulte stagiul de cotizare de minim 6 luni din ultimele 12. Şomerii vor prezenta cuponul cu indemnizaţia de şomaj din luna anterioară începerii sejurului.

Dan Birta

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !