Mai trăim… dar uitaţi de toată lumea

Reactualizat la:
Mai trăim… dar uitaţi de toată lumea
În urmă cu mai bine de cinci ani, în satul Rontău, pe strada Şicator s-a făcut o canalizare pentru a deservi locuitorii din prelungirea străzii spre Cheriu.

Lucrarea a fost finanţată şi executată de un cetăţean canadian originar din România care, la înţelegere cu Primăria Sânmartin, începuse să ridice case pe structuri uşoare din lemn, la capătul străzii Şicator. La această canalizare s-au racordat, contracost, mai mulţi locuitori care, în prezent, sunt foarte dezamăgiţi fiindcă lucrarea s-a făcut necorespunzător şi de proastă calitate. Ţeava din PVC are diametru mic, panta de scurgere e, de asemenea, insuficientă. Aşa încât canalizarea se deversează deseori în băile şi curţile oamenilor. Această canalizare care nu canalizează – după cum arătam mai sus – a fost dată în „folosinţă” de aproape patru ani. Dar pe lângă că e necorespunzătoare, e şi neterminată. Gurile de vizitare nu au capace peste tot, astfel că iese miros urât de WC mai ales vara, pe timp călduros. Primăria Sânmartin şi Compania de Apă Oradea sigur vor spune că această canalizare va fi refăcută o dată cu modernizarea străzii. Dar nu ştim când se va întâmpla aceasta, deoarece de 12 ani aşteptăm să se vadă luminiţa de la capătul străzii Şicator.Poate vă voi scrie mai târziu şi despre felul cum trăiesc şi muncesc oamenii din Rontău, cum circulă cei de pe strada Şicator pe o distanţă de 1 kilometru mai cu seamă pe timp de ploaie fără a avea un trotuar, ce încălţăminte folosesc când merg la biserică, la ABC sau cum cele cinci mame de la capătul străzii Şicator împing cărucioarele cu copiii lor prin gropi şi pietre mari, cum îşi duc părinţii copiii la grădiniţă, cum circulă vârstnicii, femeile, copii şi toţi cei ce nu au maşini până la staţia de autobuz din Băile 1 Mai. Invităm edilii de la Primăria Sânmartin să mai facă o plimbare pe jos, pe strada Şicator din Rontău, pe vreme ploioasă, şi omeneşte să tragă concluzii.

Ionel Cadar

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !