Mai „uşor” cu acceleraţia!

5Comentarii
Mai „uşor” cu acceleraţia!
Poliţiştii doresc să reamintească tuturor conducătorilor auto sancţiunile prevăzute pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Sancţiunile sunt, în funcţie de viteză, de la două-trei puncte amendă şi două puncte penalizare până la 9-20 puncte amendă şi şase puncte penalizare, iar pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv, sancţiunile care se aplică sunt 9-20 puncte amendă şi reţinerea permisuluide conducere pentru 90 de zile, în condiţiile în care un punct amendă este în prezent 60 lei. Conform prevederilor legale, conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să adapteze viteza în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.

Atenţie, viteza ucide!

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice, iar viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă, determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză! Nu în ultimul rând, conducătorii auto începători sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

A.L.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor