Maia Morgenstern luptă împotriva cancerului, alături de Asociaţia orădeană „Luptătorii pentru viaţă”

De Crina Dobocan
1Comentariu
Maia Morgenstern luptă împotriva cancerului, alături de Asociaţia orădeană „Luptătorii pentru viaţă”
© Foto: Simion Buia
Asociatia ,,Luptătorii pentru viaţă” vă invită la un spectacol caritabil, ce va avea loc pe 24 ianuarie,pentru a sprijini persoanele diagnosticate cu cancer. În această „luptă” s-a implicat şi Maia Morgenstern, împreună cu Teatrul Evreiesc de Stat din Bucureşti.

Renumita actriţă va juca în spectacolul caritabil ,,Varşovia – Ghid turistic’’, de Hillel Mitelpunkt.
„Varşovia: ghid turistic” este o comedie dulce-amară ce aminteşte de filmele pasionale ale lui Almodovar, despre relaţia de ură şi iubire dintre noi şi trecutul nostru, dintre noi şi părinții noştri”, a spus regizorul Eugen Gyemant.

Sinopsis

În spectacol, o mamă şi fiul ei călătoresc spre Varşovia, pentru a încerca să obţină o clădire ce a aparţinut familiei lor înainte de cel de-al doilea război mondial.

,,Călătoria lor dezvăluie conflictul între generaţii, relaţiile lor cu tatăl care a murit cu ani în urmă şi „lecţia” Holocaustului, atât pentru generaţia care l-a trăit, dar şi pentru generaţia mai tânără, care a simţit această experienţă îngrozitoare în copilărie”, spunea dramaturgul despre propria piesă. „Varşovia din piesă este doar o fabulă. Ar fi putut fi, la fel de bine, Bucureşti sau Budapesta. Varşovia este trecutul pe care părinţii noştri îl poartă cu ei. Un trecut dificil pe care ei nu vor fi în stare să îl uite şi un loc de care, surprinzător, le este totuşi dor”, a mai adăugat acesta.

Afişul spectacolului

Povestea lui Marga Weisberg, supravieţuitoare a Holocaustului și refugiată din Polonia natală în Israel, oferă o perspectivă asupra sentimentelor multor evrei din anii de după război. Şi totuşi, conflictul armat de la mijlocul secolului XX, care a provocat moartea a şaptezeci de milioane de oameni, nu este singurul război în cauză, conflictul dintre mamă şi fiu reprezentând adevăratul teritoriu minat al piesei.

„O călătorie de afaceri într-un oraş rămas parcă în alte vremuri se transformă într-un uragan emoţional, care scoate la suprafaţă toate reproşurile şi adevărurile pe care o mamă şi un fiu au să şi le spună şi pe care le-au adunat în cincizeci de ani – un cocktail de nostalgie şi pasiune dezlănţuită, din care nu putem ieşi decât transformaţi şi poate puţin purificaţi”, şi-a motivat regizorul alegerea.

Distribuţie

Din distribuție fac parte: Maia Morgenstern, Claudiu Istodor, Natalie Ester, Rudy Rosenfeld și Viorica Bantaş, iar scenografia este semnată de Sabina Veșteman & Bianca Veșteman.

Născut în 1949 la Tel Aviv, Hillel Mitelpunkt este cel mai proeminent dramaturg israelian al anilor 1980. Profesor de teatru al Universităţii din Tel Aviv, scriitor în rezidenţă la Teatrul Beersheba, membru al Teatrului Municipal Haifa, scenarist, actor şi regizor, celebru pentru montările propriilor sale piese la teatrele din Haifa, Be’er Sheva, Beit Lessin, Cameri şi Habima (Tel Aviv).

Biletele s-au pus în vânzare la casieria sălii de spectacol, dar şi online, pe BLT.RO Preţ unui bilet este de 80, 100 şi 150 lei, în funcţie de locul ocupat în sală.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor