Majorare

Reşiţa – Până nu demult, administratorii societăţilor comerciale pe acţiuni au fost nevoiţi să majoreze capitalul social la 25.000 de euro. Cei care s-au conformat legii, au fost informaţi recent că este necesară o nouă majorare de capital, până la suma de 90.000 lei.

Modificarea se datorează aplicării Legii 441/2006 care cere societăţilor pe acţiuni un capital subscris şi vărsat de 90.000 de lei. Tot conform acestei legi, numărul minim de asociaţi, în cazul S.A.-urilor, a scăzut de la cinci, înainte de promulgarea legii, la doi. În ceea ce priveşte societăţile cu răspundere limitată, capitalul social minim este de 200 lei.
Termen limită…?

Termenul limită, pentru majorarea capitalului de până la 25.000 euro, a fost până în luna noiembrie fiind depăşit de multe societăţi comerciale. Astfel, din totalul de 127 de societăţi pe acţiuni din judeţul nostru, 64 au fost nevoite să îşi majoreze capitalul.

Cu toate că Legea 441 prevede ca pedeapsă, în cazul nerespectării dizolvarea firmei respective, mai mult de jumătate din totalul societăţilor aflate în atenţia acesteia nu şi-au îndeplinit obligaţia. Aşadar, 33 de S.A.-uri (societăţi pe acţiuni), dintr-o clipă în alta pot fi acţionate în instanţă şi dizolvate.

„Ar fi păcat să dispară atâtea societăţi comerciale. Legea le permite o portiţă de scăpare acestor societăţi dar important e să o cunoască“, a declarat Georgeta Szleacsan directoarea Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

În ceea ce priveşte cea de-a doua majorare de până la 90.000 lei, până o vor pune în practică cele 64 de firme va mai trece o perioadă de timp, aşadar… răbdare.

Doina Rolea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !