Majorarea ajutoarelor sociale

Majorarea ajutoarelor sociale
REŞIŢA – Atât ţara noastră cât şi orice altă ţară europeană are persoane care sunt considerate cazuri sociale. Iată că aleşii ţării se mai gândesc şi la aceştia.

Astfel, unele alocaţii, precum cele de plasament, familială complementară, de susţinere a familiei monoparentale, cele acordate nou-născuţilor, dar şi o serie de ajutoare sociale se majorează, începând cu 1 ianuarie 2007, cu 4,5 la sută.

Cuantumul alocaţiei de plasament va ajunge la 86 de lei, ceea ce presupune un efort suplimentar anual de 2,544 milioane de lei, pentru un număr estimat de 53.000 de beneficiari, la nivel naţional. Pentru fiecare copil încredinţat, dat în plasament sau asupra căruia s-a instituit tutela, se va acorda o alocaţie lunară de plasament pentru creştere şi educare.

Alocaţia de sprijin

O creştere de 4,5 la sută se va aplica şi pentru alocaţia familială complementară şi cea de susţinere pentru familia monoparentală. Astfel, cuantumul alocaţiei familiale se majorează, pentru familia cu un copil, de la 34 de lei, la 36 de lei, pentru familia cu doi copii, de la 40, la 42 de lei, pentru familia cu trei copii, de la 45, la 47 de lei, iar pentru familia cu patru sau mai mulţi copii de la 50, la 52 de lei.

Alocaţia de susţinere a familiei monoparentale se majorează pentru familia cu un copil de la 50, la 52 de lei, familia cu doi copii, de la 59, la 62 de lei, familia cu trei copii de la 67, la 70 de lei, iar familia monoparentală cu patru sau mai mulţi copii va primi pentru fiecare copil câte 79 de lei, faţă de 76 de lei, cât primea până acum.

De asemenea, limitele de venituri nete lunare până la care se acordă alocaţia familială complementară se majorează de al 168 de lei, la 176 de lei. Aceeaşi creştere se aplică şi pentru alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală. Alocaţia pentru copiii nou-născuţi va creşte de la 195, la 204 lei.

Ce zic oamenii?

Pentru a afla cum sunt privite aceste majorări, am stat de vorbă cu câţiva cetăţeni. „Cred că este un lucru bun. În ţara nostră trăiesc foarte mulţi oameni necăjiţi, e bine că s-au gândit la ei“, este de părere Ana Marcovici.

De aceeaşi părere este şi Adrian Anghel: „ Aceste forme de protecţie socială se întâlnesc în toată Europa, aşa că mă bucură aceste majorări“. Pe de altă parte, Mircea Deaconu, spunea „Eu am aproape 50 de ani şi muncesc, ar trebui ca toţi cei capabili să o facă şi să nu mai aştepte ajutorul statului“

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !