Majorarea salarială, respinsă de minister

ORADEA – Dascălii din întreaga ţară au mai primit o „palmă”. Luni a avut loc întâlnirea comisiilor de buget – finanţe ale Parlamentului, care au avut ca sarcină adoptarea bugetului de proiect pentru anul 2007, respectiv adoptarea unui amendament care viza majorarea salarială pentru profesori cu 4%.

Amendamentul a fost respins cu 18 voturi împotrivă şi 14 pentru.

Hărdău, mulţumit
„Ministerul este mulţumit cu bugetul alocat pentru anul următor, în cuantum de 5,2% din PIB plus 0,5% alocat pentru cercetare. Nu suntem de acord cu această propunere, iar profesorii ar trebui să înţeleagă. În 2006, profesorii au beneficiat de cea mai consistentă creştere salarială, de 18,7%”, a afirmat Hărdău la dezbateri.

Pe aceeaşi lungime de undă a fost şi ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, care a precizat că bugetul educaţiei este cel mai mare buget din ultimii 15 ani şi satisface o „cerere solidă” vizavi de dezvoltarea şi modernizarea învăţământului românesc. La nivel naţional, sindicaliştii din învăţământ s-au arătat şocaţi de afirmaţiile lui Mihai Hărdău. La nivel local situaţia este calmă, Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ Bihor, fiind plecat în străinătate.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase