Majorări de tarife la Poştă

2Comentarii
ORADEA - Poşta Română va majora, începând cu 1 august, tarifele pentru corespondenţă şi colete cu 6,15% – 100%, iar trimiterea scrisorilor simple va costa cu 60% mai mult, a anunţat compania. Tarife la Poştă

Astfel,tariful pentru plicurile de cel mult 20 de grame va creşte de la 0,5 lei la 0,8 lei, pentru cele între 21 şi 50 de grame se va majora cu 0,3 lei, la 1,1 lei, iar pentru plicurile care cântăresc între 50 şi 100 de grame costul va creşte de la 0,3 lei, la 1,4 lei.

Pentru corespondenţa în plicuri de 500 – 1 Kg, contravaloarea expediţiei va fi de 3,9 lei, cu 0,4 lei mai mult ca în prezent, în timp ce pentru plicurile cu o masă cuprinsă între un kilogram şi două kilograme va fi achitată suma de 6,9 lei (în creştere cu 0,4 lei).

Expediţia de ziare, periodice, hărţi şi cataloage va costa 0,5 lei pentru pachetele de 20 de grame (cu 0,2 lei mai mult). Pentru serviciul „Valoare declarată” tariful per trimitere a rămas neschimbat, respectiv 0,8% din valoarea declarată aferentă serviciului poştal solicitat.

Servicii universale

Totodată, majorarea de tarife survenită în cazul serviciilor poştale universale interne a determinat şi majorarea tarifelor a două din cele 48 de servicii poştale concurenţiale prestate de Poşta Română: Infadres (a se vedea tarifele de la corespondenţă, cu precizarea că în cazul Infadres acestea conţin şi TVA) şi Acte de Procedură (3,3 lei, inclusiv TVA). Ultima majorare de tarife pentru prestaţiile din sfera serviciului universal a avut loc la 1 august 2004.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor