Maldarasanu: “Nu a fost penalty”

Jucătorul Rapidului, Marius Măldărăşanu, a recunoscut că nu a fost faultat în careu, la meciul cu Poli Iaşi, deşi arbitrul a acordat un penalty în urma căruia au venit unicul gol al partidei şi victoria giuleştenilor. Un gest cum rar se vede pe terenurile de fotbal.

‘Nu a fost penalty. A fost ceva în gazon, nu ştiu ce s-a întâmplat. Nici nu ştiu dacă am fost sau nu atins. Eu i-am spus şi arbitrului că nu m-a atins’, a declarat Măldărăşanu după meci, care a adăugat că arbitrul Lajos a vrut, probabil, să se revanşeze pentru că nu acordase penalty în altă fază, când Nae Constantin a fost faultat.

În minutul 79, Măldărăşanu a pătruns în careul ieşenilor şi a căzut în momentul în care era atacat de Radu Ciobanu. Lovitura de la 11 metri dictată de arbitrul Lajos a fost transformată de Burdujan, în doi paşi, portarul ieşean reuşind să respingă, în primă fază. Tehnicianul ieşean Ionuţ Popa a precizat că nu doreşte să critice arbitrajul, din respect pentru preşedintele Comisiei Centrale de Arbitraj, Ion Crăciunescu.

‘Eu nu vreau să dau în arbitri din respect pentru Crăciunescu, un om care încearcă să facă multe în arbitraj, dar nu pot să nu mă gândesc că este al patrulea joc pe care îl pierd dintr-un 11 metri. A fost sau nu penalty azi, a fost sau nu cu Steaua, a fost sau nu cu Dinamo, a fost sau nu cu Oţelul… Dacă nu era acel 11 metri, era 0-0’, a spus Popa.

Antrenorul ieşean consideră că Iaşiul a fost aproape egala Rapidului. ‘Rapidul, chiar dacă a avut câteva ocazii, şi-a pierdut din luciditate în ultimele 20 de minute. Sper să avem noroc în alte jocuri şi să luăm şi noi nişte puncte. Nu-i reproşez nimic arbitrului, ci jucătorilor mei că n-au abordat meciul aşa cum le-am cerut, adică cu mai multă răutate, în sensul bun al cuvântului’, a mai spus Popa.

Antrenorul gazdelor, Răzvan Lucescu, a declarat, la rândul lui, că echipa sa a meritat victoria. ‘A fost un meci deosebit, eram convins că ne va aştepta un meci greu după încărcătura emoţională de la meciul cu Feyenoord, de aceea victoria mă bucură foarte tare. Jucătorii şi-au dat viaţa pe teren, chiar dacă au fost obosiţi. Noi am meritat victoria, a fost fără dubii, pentru că am dominat tot jocul şi ocaziile mai mari ne-au aparţinut’, a spus Lucescu.

La finalul meciului a avut loc un incident între Adrian Ilie şi câţiva jucători rapidişti, în care a intervenit şi secundul Marian Rada. La intervenţia lui Răzvan Lucescu şi a arbitrilor, spiritele s-au calmat. ‘A fost o stare de nervozitate la final, pentru că Iaşiul îşi dorea foarte tare un punct, dar dacă era 2-0 la pauză nu am mai fi asistat la scena de la finalul partidei’, a afirmat Lucescu.

‘Ambele echipe au fost nervoase, Rapid pe fondul oboselii, iar Iaşiul pe fondul unei nerealizări, dar poate că fotbalul n-ar fi frumos fără astfel de lucruri. Nu a fost ca în America de Sud, unde se mai dau şi pumni, se mai şi împuşcă prin Columbia’, a spus şi antrenorul Iaşiului, Ionuţ Popa.

Mai puţin resemnat cu rezultatul întâlnirii a fost preşedintele lui Poli Iaşi, Sorin Boca.

‘Nu am voie să comentez arbitrajul, dar pot spune că l-am auzit pe Măldărăşanu când a spus la sfârşitul partidei că nu a fost atins de Ciobanu la faza în care s-a dictat penalty pentru giuleşteni. Ce pot să mai spun eu? Din opt meciuri jucate până acum, noi jumătate dintre partide le-am pierdut după acordarea unor lovituri de pedeapsă pentru echipa adversă. Sper să nu mai continuăm în stilul acesta. Jucătorii noştri au făcut un meci bun astăzi şi au fost multe momente în care am fost peste rapidişti. Am ratat două ocazii imense în prima repriză. Poate, dacă le fructificam, altul ar fi fost rezultatul final’, a spus Boca.

Onlinesport.ro