Mall-ul “ucide” piaţa

1Comentariu
Mall-ul “ucide” piaţa
Negustorii din Piaţa Centrală a Devei au protestat, marţi, în faţa Prefecturii împotriva desfiinţării pieţei şi înlocuirii acesteia cu un Mall. Un proiect al Consiliului Local Deva prevede ca Piaţa Centrală să fie demolată, iar în locul ei să se ridice un Mall, la parterul căruia să fie şi o mică piaţă agroalimentară.

Comercianţii din Piaţa centrală din Deva protestează împotriva construirii unui Mall în loc de piaţă. Comercianţii sunt nemulţumiţi, pentru că majoritatea din asta îşi câştigă existenţa. Ei spun că nu sunt împotriva modernizării pieţei, dar în nici un caz nu vor un Mall în loc de piaţă.

„Ne pierdem locurile de muncă. Este singura nostră sursă de venit”, spune un comerciant devean. „Îmi câştig existenţa din agricultură. Nici nu ştiu dacă să mai pun în pământ sau nu. Toată familia trăim din asta”, afirmă o altă negustoreasă.

„Oamenii nu au bani. Ei la asta nu se gândesc? Într-un Mall preţurile sunt mai mari. Cine o să cumpere din Mall?”, completează o a treia comerciantă. Subprefectul Dezsi Atilla, care i-a primit în audienţă pe negustori, spune că nu prea are cu ce să îi ajute. Prefectura nu poate controla decât legalitatea hotărârii Consiliului Local.

„În privinţa oportunităţii, este atribuţia Consiliului Local. În acest caz, însă, oamenii au drepturile lor cetăţeneşti, de care ar trebui să uzeze”, sugerează subprefectul.

Dacă primarul i-a acuzat pe comercianţi că fură la cântar, acesta fiind un motiv pentru care vrea să desfiinţeze piaţa, oamenii spun că l-au chemat pe Muntean să vorbească cu ei, dar acesta nu a venit. „El vine numai în campania electorală, când vrea să-l votăm”, precizează unul dintre protestatari. Pentru a-şi susţine cauza, comercianţii au chemat în ajutor şi clienţii care le cumpără produsele. Ei au adunat, în doar o zi, o mie de semnături ale cetăţenilor Devei care nu sunt de acord cu înlocuirea pieţei cu un Mall.

Cumpărători din tot judeţul
Cumpărătorii nu sunt deloc încântaţi, nici ei, de desfiinţarea pieţei. „De când mă ştiu este piaţă în Deva. Şi în marile oraşe din Europa sunt pieţe. Nu sunt de acord să facă un Mall în loc de piaţă”, afirmă un cumpărător. „Mai este o altă piaţă în Deva? Nu. Atunci nu cred că este bine. Eu vin din Orăştie să-mi fac cumpărăturile în piaţa din Deva. E renumită aici în zonă”, afirmă o altă cumpărătoare.

O femeie pune punctul pe „I”. „Primarul vrea să ne lase şi fără piaţă, cum a făcut cu autogara?”, se întreabă ea retoric. Mâine dimineaţă (azi – n.r.) comercianţii nemulţumiţi vor merge în audienţă la primarul Mircia Muntean, doar-doar îl înduplecă să nu le ia pâinea de la gură.

Hannelore Acârnulesei1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor