Malurile Crişului invadate de gunoaie

3Comentarii
Malurile Crişului invadate de gunoaie
BRAD - Malul Crişului Alb, în zona municipiului Brad se transformă încet şi sigur într-o haldă de moloz. Locuitorii care au terenuri agricole în zonă sunt nemulţumiţi de faptul că pe pământul lor sunt aruncate mormane de gunoaie.

Dar nu au ce să facă. „De trei sau patru ori pe săptămână vin aici oameni cu căruţe sau alte mijloace de trasport şi aruncă gunoaiele pe dig”, relatează, Nicolae Stânga. Cele mai multe grămezi de gunoi sunt formate din moloz rezultat de la renovarea locuinţelor. Cât despre cei care aruncă moloz, aceştia susţin că pur şi simplu nu au unde să-l ducă. Şi că societatea de salubrizare nu ridică acest tip de gunoi.

Mizerie pe malurile Crişului
Fără să ţină cont de mizeria pe care o creează în jur, zeci de brădeni aruncă nonşalant resturile provenite din lucrări de construcţie pe malul Crişului.
Cele mai multe grămezi de gunoi sunt formate din moloz rezultat de la renovarea locuinţelor. „Nu avem unde să aruncăm molozul. Lumea zugrăveşte, îşi pune termopane sau îşi modifică ceva prin locuinţă. Ce facem cu resturile de la geamurile vechi şi cu molozul rezultat? L-am pus afară, lângă tomberon dar cei de la Retim (societatea de salubrizare) au spus că ei nu cară decât gunoi menajer. Aşa că l-am adus pe malul Crişului. Trebuia să-l aruncăm undeva” se justifică Ioan Bulzesc, care tocmai a descărcat un morman de moloz. Lemnele pe care le aruncă oamenii le strâng ţiganii dar molozul rămâne şi atunci când Crişul Alb trece de cota de atenţie este spălat de apă şi purtat în aval.
Primarul municipiului Brad aruncă vina pe oameni şi susţine că firma de salubrizare împreună cu asociaţiile de proprietari îşi fac datoria dar că există cetăţeni care nu au încheiat contracte pentru preluarea şi transportul deşeurilor. „Firma Retim se ocupă cu colectarea şi transportul deşeurilor de orice fel. Pentru a le fi luat molozul rezultat în urma unor lucrări la apartamente oamenii trebuie să facă o comandă separată firmei de salubrizare, pentru că deşeurile respective depăşesc cota estimată în contractul-cadru cu asociaţile de proprietari” susţine Cazacu.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor