Mamele adolescente, în vizor

ORADEA – Un grup format din şapte studenţi şi doi profesori de la Universitatea KATHO-IPSOC din Belgia a venit în Oradea la sfârşitul săptămânii trecute pentru a derula un proiect social.

Acesta are în prim plan problema mamelor adolescente şi felul în care acestea trebuie percepute.
Studenţii belgieni au avut întâlniri preliminarii cu copiii de la şcoala din comuna Bata, judeţul Arad, cu personalul de la centrul „Plopii fără soţ”, iar în decursul săptămânii vor mai avea întâlniri cu reprezentanţii Administraţiei Sociale Comunitare Oradea, ai Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie, ai Fundaţiei Hope şi ai Maternităţii.

Întâlnirile de la sfârşitul săptămânii trecute au vizat crearea unei mai bune comunicări între cei implicaţi în proiect, prin discuţii si activităţi de teambuilding şi prezentarea unor ateliere care aveau ca obiectiv primul pas în confruntarea cu persoana care cere ajutor la centru.

Simpozion
Proiectul va culmina cu un simpozion care va avea loc mâine, 25 mai, la centrul „Plopii fără soţ”. Cei prezenţi vor afla că în cazul mamelor adolescente există cinci planuri prin care acestea pot fi ajutate: emoţional, financiar, social, domestic şi pedagogic şi totodată că acest ajutor poate fi oferit numai printr-o bună cooperare. Simpozionul se va adresa specialiştilor din domeniu şi celor care lucrează cu astfel de cazuri.

Pengo Zoltan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase