Manageri pentru capitalul uma

Manageri pentru capitalul uma
ORADEA – Resursele umane sunt, în contextul integrãrii, mai importante decât oricând. Piata româneascã este în fata unei mari provocãri, aceea de a functiona în cadrul Uniunii Europene, pãstrându-si în acelasi timp „materia primã”, forta de muncã.

„Cu totii ne punem întrebãri, însã de la noi se asteaptã rãspunsuri”, a spus Carmen Sasu, director RoMarketing, cu ocazia festivitãtii de închidere a celei de a treia editii a cursului de manager de resurse umane, sustinut de cãtre echipa de formatori a RoMarketing-ului.

Evenimenul a avut loc luni, la Cafeteria Hotelului Vulturul Negru, si a reunit absolventii celor trei serii de curs care s-au derulat pânã în prezent. „Cursul de manager de resurse umane este autorizat la nivel national de cãtre Consiliul National de Formare Profesionalã a Adultilor, cu avizul Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei si Ministerului Educatiei, si se adreseazã responsabililor de resurse umane, persoanelor cu experientã de minim doi ani, în activitatea de resurse umane sau absolventilor de cursuri specifice”, a specificat Sorina Bradea, managing partner la RoMarketing.

Teorie si practicã

„Pe parcursul celor 80 de ore de teorie si 40 de ore de activitate practicã, am avut ocazia de a mã perfectiona în ceea ce priveste coordonarea activitãtilor de resurse umane, elaborarea strategiei si monitorizarea costurilor de personal”, ne-a relatat Nicoleta Oancea, asistent expert la Tribunalul Bihor -  unul dintre cei mai proaspeti absolventi ai cursului RoMarketing.

Asociatie de profesionisti

Pentru a rãspunde la multitudinea de întrebãri si nelinisti pe care le provoacã perspectiva liberei circulatii a fortei de muncã, RoMarketing a lansat luni ideea înfiintãrii unei asociatii profesionale a specialistilor în domeniu. „Scopul asociatiei îl constituie crearea unui parteneriat strategic, care sã asigure respectarea unor standarde de excelentã”, a spus Ioana Lazãr, consultant. Aceasta si-a exprimat încrederea cã, printr-o asociatie de profesionisti în resurse umane, s-ar putea derula proiecte cu finantare nerambursabilã, dar si realiza parteneriate sau chiar afilieri la asociatii internationale de profil. O nouã întâlnire pe tema înfiintãrii asociatiei va avea loc pe la mijlocul lunii ianuarie.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase