Managerul între drepturi şi obligaţii

Noul manager de spital are o serie de drepturi, dar şi de obligaţii, care trebuie respectate cu sfinţenie în cazul în care şeful doreşte să-şi păstreze pe termen lung scaunul de conducere.

Un manager are acces nelimitat la toate documentele ce privesc activitatea medicală şi economico-financiară a unităţii sanitare şi poate fi sprijinit de Consiliul Consultativ în rezolvarea problemelor de strategie, organizare şi funcţionare a spitalului. Consiliul medical trebuie să-i acorde sprijin în vederea implementării activităţilor pentru îmbunătăţirea standardelor clinice şi a modelelor de practică.

Poate revoca

Un manager de spital poate revoca membrii Comitetului Director în cazul neîndeplinirii măsurilor care le revin, dar şi pe şefii de secţie în cazul nerealizării indicatorilor specifici timp de cel puţin un an.

„Pe lângă faptul că în acest contract este stipulat dreptul la concediu, mi se pare interesant dreptul referitor la păstrarea postului avut anterior încheierii prezentului contract de management”, afirmă dr. Tiberiu Bondar, manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Obligaţii…

Un manager este obligat să elaboreze planul de dezvoltare a spitalului, pe perioada mandatului, aprobă planul anual de furnizare de servicii medicale, face propuneri privind structura organizatorică, aprobă şi urmăreşte realizarea planului anual de achiziţii publice, cât şi bugetul de venituri şi cheltuieli.

În acelaşi timp, stabileşte şi aprobă numărul de personal pe categorii şi locuri de muncă, pe baza propunerilor şefilor de secţii şi servicii. „Acest contract nu face altceva decât să întărească autoritatea managerului de spital, să-i confere o anumită responsabilitate, dar în acelaşi timp şi libertate. Conturează mai bine răspunderea penală şi civilă”, spune dr. Gheorghe Carp, manager al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Curteanu Gavril” Oradea.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !