Manastirea blestemata

Reactualizat la:
Manastirea blestemata
La Frasinei intrarea femeilor e oprita de un greu legamant, iar cele ce indraznesc sa-l calce”toate nenorocirile sa vie asupra lor”.

In manastirea Frasinei din comuna Muereasca, Valcea, nu calca picior de femeie sau cel putin asa ar trebui. Pe drumul ingust si serpuitor spre locasul de cult cateva semne atentioneaza: “Accesul femeilor oprit“.

Cu 2 kilometri inainte de manastire, la “biserica de jos“, cea pentru femei, in locul in care s-a aflat odinioara piatra de legamant cu blestemul gravat in litere chirilice exista azi un panou vopsit in albastru si alb:

“Acest Sfant locas s-a cladit din temelie spre a fi chinovie de parinti monahi si fiindca de partea femeiasca putea sa aduca vreun scandal monahilor vietuitori de acolo, de aceea, sub grea legatura s-a oprit de la acest loc sa mai treaca inainte, sub niciun chip, parte femeiasca.

Iar cele ce vor indrazni a trece sa fie sub blestem si toate nenorocirile sa vie asupra lor, precum: saracia, garbavia si tot felul de pedepse, si iarasi celor ce vor pazi aceasta hotarare sa aiba blagoslovenia lui Dumnezeu si a smereniei noastre si sa vina asupra lor tot fericitul bine. Calinic, episcopul Ramnicului NouluiSeverin, 17 ian. 1867″0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase