Mandate de arestare contestate

Mandate de arestare contestate
Magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru doi dintre indivizii prinşi cu valută falsă.

Procurorii DIICOT, dar şi capul reţelei şi unul dintre membrii din reţeaua celor 16 indivizi prinşi cu valută falsă şi acuzaţi că au falsificat carduri, au făcut recurs, din motive diferite, la decizia magistraţilor dată vineri.

Recursuri

Procurorii DIICOT au făcut recurs pentru că magistraţii nu au dispus arestarea preventivă pentru toţi indivizii prezentaţi în faţa instanţei pentru mandat, iar capul reţelei, orădeanul Ciorba Iuliu Iulian şi timişeanul Sandra Ioan Cosmi au făcut recurs pentru au primit fiecare mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Judecătorii au transmis că procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Teritorial Bihor au cerut arestarea preventivă a orădenilor Ciorba Iuliu Iulian, Toderici Ioan Ovidiu, pentru Tismănariu Zoran şi Bălăşoiu Alin (amândoi din Moldova Nouă) şi pentru Sandra Ioan Cosmin, din Timişoara, pentru comiterea infracţiunilor de iniţiere ori constituire a unui grup infracţional ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi deţinerea de valută falsificată în vederea punerii în circulaţie.

Flagrant la transfer

Procurorii DIICOT au argumentat că în 22 aprilie dimineaţa, în jurul orei 9:00, la Lugoj s-a făcut un flagrant în timpul căruia au fost depistaţi Tismănariu Zoran şi Sandra Ioan Cosmin în timp ce se aflau într-o maşină, iar Ciorba Iuliu Iulian şi Toderici Ioan Ovidiu (în alt vehicul) în timp ce făceau transferul valutei false, suma găsită asupra lor, de 35.050 euro fiind formată dintr-o bancnotă de 50 euro şi 350 bancnote de 100 euro. Banca implicată a transmis că bancnotele cu cupiura de 100 euro seriile S 0876472127 şi X 02764726406 sunt false, prezentând nouă elemente care confirmă falsul.

Procurorii DIICOT reamintesc că valuta falsă provine din Bulgaria şi a fost adusă în ţară de Tismănariu, Sandra Şi Stoica Dănuţ Florin şi a fost predată capului reţelei, orădeanului Ciorba care a venit la locul transferului în maşina lui Tismănariu.
De precizat că Bălăşoiu Alin şi Tismănariu nu au primit de la magistraţi mandate de arestare preventivă, dar au interdicţia de a nu părăsi oraşul.

Otilia Sandor

Phishing, carduri false, euro falşi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !